I det fynske folks tjeneste

Elever laver Nyborg på ny

Hvad skal der ske med havnen, slottet og centrum i Nyborg i de kommende år? Det har 28 af byens gymnasieelever sat fokus på i samarbejde med kommunen. Nu ligger seks friske forslag klar til fornyelse af den gamle by.

02:28

Elever fra 2. G på Nyborg Gymnasium fremlagde torsdag idder til, hvordan fremtidens Nyborg kan se ud foran bl.a. kommunaldirektør Lars Svenningsen.

1 af 2

Mads Gustavsen, Kasper Christensen, Karen Strand og Mia Lunde går i 2. G på Nyborg Gymnasium.

Sammen med klassekammeraterne har de arbejdet på projekter, der skal gøre Nyborg til en bedre og mere atteraktiv by.

- Vi skal finde ud af, hvordan vi kan skaffe flere borgere til Nyborg og få dem, der er her til at blive, siger Mads Gustavsen.

- Når Nyborg er en havneby synes vi, det er synd, at det ikke bliver udnyttet mere. At der ikke er noget liv dernede, siger Kasper Christensen.

Omkring middag er det blevet tid til at fremlægge for de fire kammerater - de er dagens sidste gruppe.

Grænseoverskridende

Det er lidt grænseoverskridende at fremlægge projektet, for der sidder folk i fine jakkesæt og overværer fremlæggelsen - foruden alle vennerne.

En af dem er byens kommunaldirektør. Han tror på, at nogle elementer fra de forskellige forslag kan føres ud i livet.

- Ja, det er jeg faktisk fuldstændig sikker på, fordi der er rigtig mange gode ideer, siger Lars Svenningsen, der kommunaldirektørens borgerlige navn.

Fremlæggelserne bliver nu gennemgået af kommunen, og grupperne får feedback på projekterne.

Hvem ved - måske ser Nyborg Havn om et par år ud som Mads, Kasper, Karen og Mia havde forestillet sig det.

- Vi håber da, at de lytter til os og at de har fået nogle ideer ud fra alt det, vi har fremlagt i dag, siger Karen Strand.

- Så man kan sige, at man var i en klasse, der var med til at gøre noget ved Nyborg og gøre den til en bedre by, slutter Kasper Christensen.