Fængselsbetjent skudt: Tidligere Black Army-medlemmer kendt skyldige

Onsdag kendte Østre Landsret i Odense to tidligere medlemmer af Black Army medskyldige i skudepisoden ved Nyborg Fængsel i 2016.

To eksbandemedlemmer er dømt for medvirken til grov vold mod fængselsbetjent. De var ikke selv på stedet.

Det var alligevel ikke det 22-årige daværende Black Army-medlem Ali Ghani Al-Salmi, som skød en fængselsbetjent i benene foran Nyborg Fængsel for snart to år siden.

Det mener Østre Landsret, der onsdag har omgjort byrettens dom fra efteråret. Det oplyser anklager Jesper Rubow til Ritzau.

Al-Salmi og den tidligere bandeleder Wassim Dabbas er onsdag i Østre Landsret blevet kendt skyldige i medvirken til grov vold ved episoden, da de skal have kendt til, at der skulle ske noget ved betjenten.

Straffen til de to lyder på to års fængsel, skriver Fyens Stiftstidende.

Dommen lader det dermed stå hen i det uvisse, hvem der affyrede skuddene mod fængselsbetjenten.

Nedsat straf

Ali Ghani Al-Salmi frifindes i landsrettens dom for at have skudt betjenten, hvilket han ellers blev dømt for i Retten i Svendborg i efteråret. Her lød straffen på seks års fængsel.

I landsretten får han ifølge Fyens Stiftstidende i stedet to års fængsel, som også er en tillægsstraf til en tidligere dom på 11 måneders fængsel.

Wassim Dabbas, der er tidligere leder af Black Army, fik i byretten ti måneders fængsel.

Men i landsretten ændres det til to års fængsel, som også er en tillægsstraf til en straf på fire års fængsel, som han fik for nogle uger siden for narkohandel.

Han blev i byretten frifundet for at have medvirket til skyderiet, men i landsretten blev han altså dømt for medvirken til grov vold