I det fynske folks tjeneste

Fængselstjek: Politikere ser hvor fængselsbetjent blev skudt

Politikere besøger lige nu Nyborg Fængsel, hvor de blandt andet fik set det sted, hvor en fængselsbetjent blev skudt i sommer.

Foto: Ole Holbech

Retsudvalget uden for murene ved Nyborg Fængsel. Foto: Ole Holbech

1 af 2

Nyborg Fængsel, Søbysøgård og arresten i Odense får nye "indsatte" torsdag. Det er politikere fra Retsudvalget, der besøger de fynske fængsler. 

Retsudvalget, der blandt andet også tæller fynske Trine Bramsen (Soc.dem) har gennem længere tid haft fokus på forebyggelse og bekæmpelse af radikalisering i fængslerne. Men politikerne skal også kigge på forholdene og sikkerheden inde bag murene for de ansatte. 

Læs også Mere sikkert omkring Statsfængslet i Nyborg

-  Det er vigtigt for os i Retsudvalget at besøge fængslerne for ved selvsyn at konstatere, hvordan forholdene og udviklingen er, og hvilke udfordringer man står overfor aktuelt. Det kan vi alle bruge i vores politiske arbejde, siger Retsudvalgets formand, Peter Skaarup (DF).

Især sikkerhedsforholdene for de ansatte har været diskuteret efter en fængselsbetjent ved Nyborg Fængsel blev skudt i juli.

TV 2/FYN fortalte onsdag om de ekstra tiltag, som fængslet i Nyborg har gjort for at øge sikkerheden. 

Der er sat ekstra hegn op om fængslet, personaleparkeringen og besøgsparkeringen er hegnet ind og bliver forsynet med en ekstra port. 

Desuden er tæt beplantning fjernet for at gøre udsynet fra vagten bedre.

Samtidig har personalet fået indskærpet, at de ikke skal have uniform på til og fra arbejde og i det hele taget udenfor fængslet.

Onsdag offentliggjorde Fyns Politi disse overvågningsbilleder, som politiet mener viser fire mænd stjæle nøgle til den bil, der blev brugt som flugtbil efter skudepisoden. 

00:47

Fyns Politi har i dag offentliggjort overvågningsbilleder af gerningsmænd i færd med at stjæle den bil, der senere på aftenen blev brugt som flugtbil, da en fængselsbetjent blev skudt i benet.

Luk video

Fra Retsudvalget deltager Peter Skaarup, formand, (DF), Trine Bramsen (S), Peter Kofod Poulsen (DF), Christian Langballe (DF), Susanne Eilersen (DF), Jan E. Jørgensen (V), Christina Egelund (LA), Josephine Fock (Alternativet ), Carolina Magdalene Maier (Alternativet) og Søren Pape Poulsen (K). Justitsminister Søren Pind (V) og formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, deltager også.