I det fynske folks tjeneste

Folkemøder hitter: 800 brugte dagen på debat i Nyborg

Kinesere i Nyborg, detailhandelskrise, 10 års jubilæum for kommunalreformen og ungdomshus. Emnerne var mange til Nyborgs Folkemøde lørdag.

02:48

Folkemødet på Bornholm har efterhånden slået sig fast som en stor og vigtig begivenhed. Både for politikere og erhvervsledere, men også for almindelige danskere, der her har muligheden for at komme i dialog med landets beslutningstagere.

Læs også Nyborg vil også være med: Ruster sig til folkemøde

På det mere lokale plan har folkemødet bredt sig over hele landet. Eksempelvis i Nyborg, hvor 800 borgere i dag mødte op for at samtale om en lang række lokale emner med byens politikere. For selvom politkerne er valgt af borgerne, så har folkemødet i sin moderne form en vigtig funktion. Det mener lektor i Sociologi ved SDU Klaus Levinsen.

- Der er flere og flere kommuner i Danmark, der gerne vil gøre folkemødet på Bornholm kunsten efter. Men på en anden, mere lokal måde, hvor man kommer tæt ind under huden på nærdemokratiet, forklarer Klaus Levinsen til TV 2/Fyn.

- Centraliseringen vi ser, hvor borgerne føler politikerne er længere væk end tidligere er en udfordring, den kan folkemøderne med sin meget decentrale natur være med til at løse, siger Levinsen.

En analyse der hænger godt sammen med det formål en af arrangørerne, Judy Egholm, har med projektet der blev afholdt på Bastionen i Nyborg.

Læs også Fuldt hus til Folkemøde i Nyborg

- Jeg tror på dialog kan gøre meget godt, det handler om at få politikerne ned i øjenhøjde med borgerne. Det kan dette være en løftestang til. Bevæger vi alle lokale kræfter sammen her ved folkemødet kan vi gøre vores lokalområde endnu bedre, siger Judy Egholm.

Hun har et håb for, hvad de 800 deltagere går hjem med efter dagens folkemøde i Nyborg.

- Jeg håber de er blevet inspireret og også føler et ansvar for at tingene går fremad og at vi alle bliver lidt mere du´s, det kunne jeg ønske mig, siger Judy Egholm.

Det var anden gang der blev afholdt folkemøde i Nyborg. Der er dermed tale om en tradition.

Du kan se en reportage fra folkemødet i videoen øverst i denne artikel.