Folkeskolen står forrest på regeringstræf

Folkeskolen bliver næste udspil efter finansloven og drøftes ved regeringsseminaret på Hotel Hesselet i Nyborg

Folkeskolen står i centrum foran EU, vækst og integration, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes ministre mandag og tirsdag mødes til det første regeringsseminar på Hotel Hesselet i Nyborg.

Ifølge en kilde med kendskab til seminaret skal der ikke forventes de store politiske udspil. Regeringen har netop landet en aftale om finansloven med sit støtteparti Enhedslisten.

Regeringen spiller næste gang ud med folkeskolen, som ifølge regeringen skal sikre den fremtidige vækst.

95 procent af de unge skal ifølge regeringsprogrammet have en ungdomsuddannelse og 60 procent en videregående uddannelse.

Folkeskolen mister elever, fordi stadig flere veluddannede forældre i bykvarterer med mange tosprogede elever fravælger folkeskolen til fordel for friskoler.

Samtidig flytter muslimske forældre deres børn til muslimske friskoler.

55 procent af de tosprogede drenge i København forlader skolen i 9. klasse som funktionelle analfabeter.

Til foråret forhandler lærere og kommuner en tjenestetidsaftale, hvor lærerne ifølge arbejdsgiverne skal undervise mere end nu.

Regeringen fremlægger ifølge Ritzaus oplysninger ikke sit folkeskoleudspil ved tirsdagens pressemøde i Nyborg.

Tirsdag drøfter regeringen udenrigspolitik om Afghanistan, Syrien, Palæstina og Arktis. Palæstina er problematisk, fordi det palæstinensiske selvstyre den 29. november har krævet Palæstinas status sat til afstemning ved FN's Generalforsamling.

Her ventes 130-150 af FN's 193 medlemsstater at ville hæve Palæstina til samme niveau som eksempelvis Vatikanstaten. Palæstinenserne ønsker observatørstatus i FN.

USA og Israel har advaret Danmark mod at stemme for. EU står splittet, og Danmark forsøger at samle EU-landene, men udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har indtil videre ikke udtalt sig om Danmarks stemme.

Oversigt

    Oversigt