Fynsk stjernefrø nomineret til en af Danmarks største filmpriser: - Vildt, at jeg har sådan en drømmedebut

26-årige Johanne Milland har netop haft sin første hovedrolle i en spillefilm. Nu er hun nomineret til en Robert for årets kvindelige hovedrolle.

Det seneste år har været vildt for 26-årige Johanne Milland fra Nyborg.

Hun har både haft sin første professionelle hovedrolle i en musical og sin første hovedrolle i en spillefilm, da 'Venuseffekten' fik præmiere i de danske biografer for under to måneder siden.

Men det stopper ikke dér. Det opdagede hun, da hun så, at Filmakademiet løbende begyndte at offentliggøre årets Robert-nomineringer.

Venuseffekten (2021)

- Venuseffekten var nomineret i scenografi, kostume, klipper, sminke, og jeg tænkte bare: "Ej okay, hvor er det sindssygt, at vi er nomineret i så mange kategorier", fortæller hun.

Men en halv time efter blev det vildere. For nomineringerne blev ved. Og pludselig, blandt nogle af de største danske skuespilleres navne, stod hendes eget. Nomineret som årets kvindelige hovedrolle: Trine Dyrholm, Birthe Neumann ... og Johanne Milland.

- Jeg sagde bare: "What!", og så skreg vi alle sammen.

Johanne Milland er opvokset i Nyborg. Nu bor hun i København, hvor hun øver op til musicalen 'She Loves You', der har premiere i Tivoli i februar.
Johanne Milland er opvokset i Nyborg. Nu bor hun i København, hvor hun øver op til musicalen 'She Loves You', der har premiere i Tivoli i februar.
Foto: Presse/Venuseffekten/Valdemar Cold Winge Leisner

Havde aldrig troet det

'Venuseffekten' er instrueret af Anna Emma Haudal, der også står bag DR3-hittet 'Doggystyle'. 

Men selvom Johanne Milland spillede under en prisvindende instruktør og ved siden af stjerner som Lars Mikkelsen og Sofie Gråbøl, havde hun slet ikke tænkt tanken om, at hun kunne blive nomineret.

quote Det er meget overvældende, at lille mig fra lille Nyborg er i et felt med så store kvinder

Johanne Milland, skuespiller

- Det er så urealistisk, at der er nogen, der ser mig sådan. Men også, at det er en kategori med nogle kvinder, jeg har set på det meste af mit liv. Trine Dyrholm, Birthe Neuman og Rosalinde Mynster er fantastiske og stærke kvinder, fortæller hun og fortsætter:

- Det er meget overvældende, at lille mig fra lille Nyborg er i et felt med så store kvinder. Jeg tror ikke helt, jeg har forestået det endnu.

Tak til hele holdet

Johanne ved endnu ikke, hvordan Robert-aftenen præcis kommer til at foregå. Men hun håber at kunne tage afsted med hele holdet bag filmen, så de kan feste og fejre hinanden. Og hvis hun vinder?

- Så tror jeg, jeg kommer til at stortude. Og så skylder jeg en kæmpestor tak til alle de mennesker, der har været en del af filmen, siger hun.

quote Det er min første film nogensinde, og det er helt vildt, at jeg har sådan en drømmedebut

Johanne Milland, skuespiller

At vinde er dog ikke det afgørende - tværtimod. 

- Det er mere det at blive nomineret. For det er min første film nogensinde, og det er helt vildt, at jeg har sådan en drømmedebut. Det i sig selv er en kæmpe sejr.

- Jeg er bare utroligt taknemmelig og ydmyg.