Grand départ nærmer sig: Cykel-fest i Nyborg inspiceret

En lang række detaljer i de danske start- og målbyer for Tour De France gennemgåes af repræsentanter fra ASO.

Hvem må køre videre i den gule førertrøje 2. juli 2022?

Det bliver afgjort, når målstregen krydses i Nyborg, men inden da skal de sidste detaljer på plads.

En del af dem blev drøftet tirsdag, det Nyborg havde besøg af Stéphane Boury og Yannick Goasduff, der er ansvarlig for mål- og startområderne under verdens største cykelløb, Tour de France.

- Helt konkret så har vi kigget på de tegninger og de beskrivelser, som vi har udvekslet med hinanden (ASO, Amaury Sport Organisation, som arrangerer Tour de France, red.) under det seneste års corona-nedlukning. Det er bare meget nemmere og mere effektivt at mødes fysisk, siger Tue Kempf, der er projektchef for Tour De France i Nyborg.

Efter at have udskudt besøget fra ASO tre gange, er glæden til at få øje på.

- Det kan ikke beskrives, hvor meget det betyder at få en verdensbegivenhed som Tour De France til Nyborg, siger Tue Kempf.

At få Nyborg på verdenskortet vil ikke kun booste turismen, men byen generelt, mener projektchefen.

- Vigtigst af alt så betyder det rigtig meget for sammenholdet og selvforståelsen for Nyborg, at vi sammen kan løfte et arrangement som det her, understreger Tue Kempf.

Bump på vejen

Når rytterne kører af broen, er der kun 2,3 kilomenter til målstregen, og derfor er pladsen/lokationen afgørende for, at alle 80 lastbiler med teknisk udstyr kan være i området.

Men det er blot en af de mange ting, der skal være styr på.

- Der er rigtig mange ting, der skal pakkes ind, men det har Tue Kempf, hans hold og kommunen fundet nogle rigtig gode løsninger på, så jeg er meget fortrøstningsfuld, og det er franskmændene også, fortæller Alex Pedersen, direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark.

Og efter at sportsbegivenheden er blevet udskudt et år, er der flere forhold, som har ændret sig, forklarer Tue Kempf

- Der er eksempelvis kommet nye byggepladser, som vi ikke havde regnet med og nogle områder bliver brugt anderledes, men indtil videre har det været uproblematisk.

Fra mandag til onsdag tager Stéphane Boury og Yannick Goasduff på rundtur i Danmark, hvor de blandt andet planlægger fanpark og mediecenter i byerne. Det hele skal munde ud i en teknisk rapport, der skal ligge færdig i efteråret 2021. 

De danske etaper