Grov inkasso i Ørbæk fører til fængsling

Mand i Ørbæk fik besøg af bande på tre, som kom for at opkræve en gæld, som de havde overtaget fra en anden.

For knap en uges tid siden fik en mand fra Ørbæk på Østfyn et ubehageligt besøg at tre mænd, som kom for at opkræve gæld.

De tre mænd er nu sigtet i sagen, og fredag er en af dem blevet varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Svendborg.

Den fængslede, en 37-årige mand, er desuden sigtet efter straffelovens bestemmelse om vidnetrusler. Han nægter sig skyldig.

- Det drejer sig om en gammel gæld, som er blevet overtaget, og som de sigtede er kommet for at opkræve, fortæller anklagerfuldmægtig Lone Hesselmark fra Fyns Politi til Ritzau.

De tre mænd dukkede op hos sagens offer først på aftenen 31. august. Her tog de blandt andet mandens fladskærms-tv og andre ejendele.

Politiet vurderer, at mændenes fremfærd har været så truende, at de i den forbindelse er blevet sigtet for røveri.

I forlængelse af røveriet har gerningsmændene sagt til offeret, at han skyldte penge, og i den forbindelse oplyst ham om, at han skulle betale en dummebøde på 32.000 kroner.

Det forhold har anklagemyndigheden ved Fyns Politi vurderet til at være en overtrædelse af straffelovens paragraf om afpresning.

Sagens offer valgte efter mændenes besøg at gå til politiet. Ifølge sigtelsen udløste det efterfølgende en opringning fra den 37-årige, som blandt andet truede med at "smadre" sagens offer, fordi han var gået til politiet.

Anklagemyndigheden har vurderet, at der er tale om vidnetrusler.

Retten i Svendborg valgte fredag at varetægtsfængsle den 37-årige i foreløbig fire uger. Manden afslog at kære kendelsen til Østre Landsret.

Ifølge Lone Hesselmark er manden tidligere dømt for personfarlig kriminalitet, og han er i øjeblikket prøveløsladt fra den dom. Det er blandt andet grundlaget for, at retten valgte at varetægtsfængsle manden.

De to øvrige mænd, som er sigtet i sagen, slipper foreløbig for en tur i retten. Anklagemyndigheden har vurderet, at der ikke er grundlag for at kræve dem fængslet.

Lone Hesselmark kan ikke oplyse, hvorvidt de tre sigtede har relationer til rocker- eller bandemiljøet.