I det fynske folks tjeneste

Hastemøde: Rigspoliti og Kriminalforsorgen vil stoppe fængselsvold

Nedskydningen af en fængselsbetjent ved Nyborg Statsfængsel får nu Rigspolitiet og Kriminalforsorgen til at mødes i dag onsdag for at klarlægge årsager og finde løsninger.

Fængselsbetjenten blev overfaldet, da han var på vej på arbejde og skulle parkere sin cykel. Han blev beordret til at lægge sig ned, hvorefter gerningsmændene skød ham to gange i benene.

- Det er en grænseløs adfærd, som vi ikke vil acceptere. Det er noget, vi i politiet ser på med meget stor alvor. Derfor sætter vi os allerede i dag sammen med Kriminalforsorgen for at planlægge, hvordan vi kan sætte en stopper for de trusler og den vold, som de ansatte i fængslerne udsættes for, siger chefpolitiinspektør Lene Sørensen fra Rigspolitiet.

Overfaldet ved midnat er blot det seneste af en række af voldelige overfald på fængselsbetjentene i Statsfængslet i Nyborg. 

- Jeg vil ikke være med til, at vi i Kriminalforsorgen skal gå på arbejde med livet som indsats. Men sagen er for alvorlig til, at vi kan løse den alene. Derfor sætter vi os allerede i dag sammen med vores samarbejdspartnere – herunder Fængselsforbundet og Rigspolitiet – for i fællesskab at finde en varig løsning på volden mod vores personale, siger Kriminalforsorgens direktør, Johan Reimann.

Overfaldet bliver efterforsket af Fyns Politi, mens Københavns Politi i forvejen efterforsker to andre sager om overfald mod fængselsbetjente.

- Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at skabe trygge rammer for Kriminalforsorgens ansatte", siger Johan Reimann.