I det fynske folks tjeneste

Hells Angels holder kæmpefest: Politiet massivt til stede

Hells Angels holder kæmpefest i Nyborg på lørdag, hvor Fyns Politi vil visitere deltagerne.

Rockerborgen  i Nyborg er igen i offentlighedens søgelys.

Lørdag den 27. august holder Hells Angels en kæmpefest på den nye klubadresse i bæltbyen.

Anledningen er tilsyneladende, at flere af klubbens afdelinger bl.a. i Odense, Aalborg og Amager i år kan fejre 20 års fødselsdag. Samtidig er det dog cirka et år siden, at Hells Angels rykkede ind i Nyborg.

Og ifølge Fyns Politi dukker der mange gæster op både fra de andre Hells Angels klubber i Danmark, men også mange udenlandske gæster vil komme forbi Langelandsvej i Nyborg.

I starten af året var der stor medieopmærksomhed omkring Hells Angels nye tilholdssted, da de sociale medier var fyldt med debat om politiets strategi om at stresse rockerne.

Flere af debattørerne mente, at politiet hellere skulle koncentrere sig om indvandrere.

Debatten udviklede sig så heftigt, at Hells Angels til sidst i en usædvanlig pressemeddelelse bad debattørerne om at lade være med at skyde så hårdt på indvandrerne.

Ifølge TV 2/Fyns oplysninger vil Fyns Politi  have 30-40 betjente til stede ved rockerborgen på lørdag fra klokken 12 til 24.

Det ønsker Fyns Politi dog ikke at bekræfte.

- Vi vil have en rimelig stor indsats sat ind lørdag aften, så borgerne i Nyborg kan godt føle sig trygge, siger leder af operativ afdeling hos Fyns Politi, Per Laursen.

Politiet vil være til stede for at holde øje med eventuelle problemer, der kan opstå i forbindelse med festen. De vil desuden også udnytte den store fest til at lave en kontrol af de gæster, der kommer.

Det sker ved hjælp af sluser og registrering af gæsterne og deres tilknytning til Hells Angels.

Ifølge TV 2/Fyn går en del af registreringen dog også ud på at observere, om Hells Angels har rekrutteret nye og yngre medlemmer.

- Det vil foregå lidt ligesom en almindelig bilkontrol. Her vil det bare være med mennesker. Vi vil se om dem, der kommer, har tilknytning til bandemiljøet, siger Per Laursen fra Fyns Politi.

Politiet vil foruden kontrollen af gæsterne, også kontrollere deres biler, motorcykler og rygmærker.

- Vi regner med, at det bliver en rimelig fredelig fest, det plejer det at være, så vi regner ikke med, at vi bliver nødt til at sætte ind, siger Per Laursen.

Generelt er der tilsyneladende ro på rockerfronten på Fyn. 

I en statusopgørelse mellem politiet og de fynske kommuner i juni måned hed det, at der "aktuelt ikke er konflikter mellem rockere og bander på Fyn, men særlig Black Army og UTF markerer sig i bybilledet i Odense, herunder Vollsmose.  Politiet er opmærksomme på dem og arbejder strategisk i forhold til dem", hed det. 

På mødet roste Odenses borgmester Anker Boye politiets håndtering af balladen i Odense efter begravelsen af et ledende bandemedlem.

TV 2/Fyn har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Hells Angels.