I det fynske folks tjeneste

Hundredvis af nye havneboliger i Nyborg

Omkring 150 nye havneboliger kan om få år stå klar i Nyborg Havn. DSB har netop udbudt det mest attraktive byggeareal i Nyborg Havn og allerede nu står bygherrene i kø for at få lov at opføre de nye boliger.

Midterpieren ligger lige nord for det trefingrede grønne areal og syd for den bebyggede Dampskibsmole

1 af 2

Det er den såkaldte "Midterpieren",  der nu som det første større samlede byggeområde bliver udbudt på DSBs havnearealer i Nyborg.  I forvejen har Midtfyns Andelsbyg opført de poulære kanalhuse på Dampskibsmolen og langs kanalen. Disse boliger blev revet væk på kort tid.

Boliger, cafeer og restaurationer

Midterpieren ligger i gåafstand fra både centrum og station, og arealet ligger som en ø midt ude i havnen omringet af kanalen. Arealet på 15.300 kvadratmeter skal efter  planen bebygges med både boliger og erhverv i både 3, 4 og 5 etager.
 
Sammen med boligerne har Nyborg Kommune tilladt, at der bliver drevet mindre erhverv som fx cafeer og restauranter i området for at skabe liv og atmosfære.

Allerede nu har 25 bygherrer vist interesse for at bygge på området. Nyborg Kommune og DSB skal inden udgangen af maj have modtaget byggeplaner og tidsplaner fra bygherrene, og hvem der får lov at bygge på Midterpieren bliver afgjort i løbet af efteråret.

Planen er, at byggeriet kan gå i gang i løbet af foråret 2007