I det fynske folks tjeneste

Investeringsfond køber sig ind i kendt fynsk bryggeri

Ørbæk Bryggeri har fået tilført udenlandsk kapital, efter en stor kapitalfond har købt sig ind i bryggeriet.

Økologisk øl fra Ørbæk bryggeri.

Det fynske forår gryr for alvor hos det økologiske Ørbæk Bryggeri og Naturfrisk, og ejerne har nu lukket en udenlandsk kapitalfond indenfor i et forsøg på at styrke udviklingen af især økologisk spiritus.

Adm. direktør Niels Rømer bekræfter overfor FødevareWatch, at bryggerigruppen fået den Luxemborg-baserede Triodos Organic Growth Fund ind som ekstern investor.

Ifølge direktøren skal investeringen bruges på at dyrke de muligheder, som er opstået i kølvandet på, at man senest har igangsat en økologisk whisky- og spiritusproduktion under brandet Nyborg Distillery.

- Vi var blandt de første i drikkevareindustrien til at tilbyde et økologisk alternativ til forbrugere, og vi har formået at opbygge en succesfuld forretning ved at være tro mod vores værdier. Nu, hvor dette marked er i vækst og udvider sig, ser vi gode muligheder i både Danmark og internationalt. I Triodos Organic Growth Fund har vi fundet en ligesindet partner med en lang tidshorisont, som kan støtte os i at realisere vores bæredygtige mission og videre udvikling, udtaler Niels Rømer til FødevareWatch.

Niels og Nicolai Rømer er kendte som folkene bag de økologiske sodavand under Naturfrisk-brandet, men derudover fremstiller man også en lang række specialøl, blandt andet øllen Fynsk Forår. Som nyeste satsning er Ørbæk-bryggerne også gået i gang med at destillere økologisk spiritus.

Triodos Organic Growth Fund, der investerer i bæredygtige og økologiske virksomheder, er i forvejen tilstede på dansk jord. Tilbage i 2014 købte investeringsfonden 20 pct. af den økologiske fødevaretjeneste Aarstiderne.