I det fynske folks tjeneste

Iustin belønnet med tur til matematikkens Nobel-pris

Iustin Beldie har et talent ud over det sædvanlige. Han trives med tal og matematik, og har nu vundet en tur til Norge.

Matematik-talentet Iustin Beldie skal en tur til Norge for at overvære overrækkelsen af en af de største matematik-priser i verden.

Gymnasieeleven Iustin Beldie fra Nyborg Gymnasium er usædvanligt god til det med tal og matematik. 

Det har han fået flere beviser på. Senest med en flot placering i den landsdækkende matematikkonkurrence Georg Mohr-Konkurrencen.

Han er samtidig blevet inviteret på en spændende rejse til overrækkelsen af Abelprisen, der er en af de mest prestigefyldte matematikpriser i verden.
 
Turen går til Norge for Iustin, hvor Abelprisen uddeles til Sir Andres J. Wiles – et af matematikkens helt store navn, som fynske Iustin glæder sig til at opleve på tæt hold:

- Jeg synes, det bliver spændende at møde nogle af de klogeste på det her område. Folk man har læst om, siger Iustin Beldie.

Han får følgeskab af fire rejsekammerater fra andre danske gymnasier. Turen har de vundet ved at klare sig særligt godt i en række matematikkonkurrencer.
 
Stolt gymnasium

På Nyborg Gymnasium er man naturligt nok stolte over en elev med et stort matematik-talent:

- Abelprisen er en af de største matematikpriser i verden, der normalt overrækkes af et medlem af det norske kongehus. I år er det kronprins Haakon. Så det er en ret stor ære, og garanteret også en stor oplevelse for Iustin. Det er samtidig dejligt, at en af vores elever har klaret sig så flot, siger Michael Hansen, der underviser i matematik og fysik på Nyborg Gymnasium. 
 
Sjovt, logisk og løsningsorienteret

Iustin Beldie, der går på IB-uddannelsen på Nyborg Gymnasium, har et klart bud på, hvad der fascinerer ham ved tallenes og matematikkens verden:

- Jeg synes, det er sjovt at arbejde med matematik og problemløsninger. Det er så logisk, og det er spændende at se, hvordan en idé til en løsning udvikler sig, fortæller Iustin. 

 

Fakta om Georg Mohr-Konkurrencen

Georg Mohr-Konkurrencen er en matematikkonkurrence, der henvender sig til matematikinteresserede elever i gymnasiale uddannelser. Den blev grundlagt i 1991 med følgende formålserklæring.

Formålet med Georg Mohr-Konkurrencen er at stimulere interessen for matematik ved at udfordre de dygtigste elever med opgaver, der i sværhedsgrad ligger ud over det, de møder i den daglige undervisning.

Desuden fungerer konkurrencen som et led i udvælgelsen af deltagere til IMO, Den Internationale Matematikolympiade.