Ja til kæmpe marina og husbådehavn i Nyborg

Kystdirektoratet har givet tilladelse til at Nordeuropas største marina med 2800 bådpladser kan etableres i Nyborg. Samtidig får Nyborg landets største havn til husbåde.

A/S Knudshoved Havn fra Randers købte havnearealerne i Nyborg af DSB februar 2009, og siden da har selskabet kæmpet for at få tilladelse til at opføre Admiral Marina på arealet. Og nu er der endelig givet tilladelse.

- Jeg er meget meget glad, men venter med at juble til om fire uger, når klagefristen udløber. Gang på gang har vi troet, at vi havde en tilladelse, og så gik det i vasken igen og igen, siger Peter Poulsen fra Knudshoved Havn.

I tilladelsen fra Kystdirektoratet hedder det: 

"Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at anlægge en lystbådehavn med sammenlagt op til 2800 bådpladser", 

 

Lystbådhavnen bliver landets største og Knudshoved Havn kan gå i gang med projektet uden yderligere undersøgelser.

- Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes yderligere konsekvenservurderinger for projektet, hedder det i tilladelsen fra Kystdirektoratet. 

Nyborg Kommune skal dog først lave en lokalplan for området, og Kystdirektoratet opstiller dog en række betingelser før Admiral Marinaen kan opføres. Projektet skal holde sig præcis inden for det ansøgte og der skal der oprettes læmoler som holder marsvin væk. 

 

Kenneth Muhs: Det er en supergod dag

 

Samtidig indeholder Kystdirektoratets svar tilladelse til etablering af en såkaldt flydende havn med op til 150 husbåde. Dermed får Nyborg ikke alene landets største marina, men også landets største havn til husbåde.

- Den her marina vil få en positiv effekt for hele Fyn. Admiral Marina vil tiltrække masser af lystbådsturister og de skal også rundt til alle de andre fynske havne, siger Peter Poulsen.

A/S Knudshoved Havn investerer omkring 300 millioner kroner i projektet, og marinaen forventes at stå klar om cirka otte år.