Juleønsket en god forretning for Nyborg

Fyn fik omsætning for 5,2 millioner kroner som følge af TV2s familiejulekalender. Dertil kommer eksponering af Nyborg, der var 3,5 millioner kroner værd.

Det kostede FilmFyn 2,5 millioner kroner at få TV2s julekalender og Cosmo Film til Nyborg, og de penge er mere end tjent hjem efter 27 dages optagelser på Fyn.

Det fremgår af FilmFyns årsrapport.

"Juleønsket", der i december måned trak over en million daglige seere på TV2, skabte omsætning for 5,2 millioner. Det skal forstås som de penge, det skabte hos underleverandører, 10 fynske filmmedarbejdere og andre, der var involveret i projektet på Fyn.

Dertil kommer en skønnet mediemæssig omtale af Nyborg, som analysebureauet Infomedia har omregnet til at være 3,5 millioner kroner værd.

Dermed har Nyborgs medlemskab af FilmFyn mere end betalt sig hjem.

Allerede inden optagelserne gik i gang, nedsatte Nyborg Kommune og Cosmo Film en arbejdsgruppe, der kunne koordinere optagelserne, så byen fik mest mulig eksponering ud af "Juleønsket."

Lokalt gav julekalenderen  også anledning til en gallapremiere i Nyborg Kino, udstilling af rekvisitter og kostumer på Nyborg Bibliotek, opstilling af kulissen "Færgegrillen" på torvet i Nyborg og en engleudstilling på Nyborg Slot.