I det fynske folks tjeneste

Kæmpehandel i Nyborg: 200 boliger og pensionskasse-byggeri med havudsigt

Region Syddanmark sælger Strandvænget i Nyborg i tredje forsøg. 5E Byg er køberen.

200 boliger og et pensionskassebyggeri får en af Nyborgs bedste udsigter, når det odenseanske projektfirma 5 E Byg overtager den tidligere regionale institution Strandvænget i Nyborg.

5E Byg har købt byggeretten på den 148.367 kvadratmeter store grund lige ned til Storebælt for 22 millioner kroner til trods for, at den offentlige ejendomsvurdering er på 99 millioner kroner.

Jeg vil ikke udelukke, at der også kan blive tale om et ollekolle

Per Jørgensen, direktør, 5E Byg

Det besluttede regionsrådet i dag.

5E Bygs direktør Per Jørgensen siger til TV 2/Fyn, at det kommer til at koste i nærheden af 25 millioner kroner at rive de gamle betonbygninger ned og lave nyt stiforløb, så det skal lægges oven i købsprisen.

Region Syddanmark har to gange tidligere haft Strandvænget i udbud, men de tidligere bud var så lave, at regionen ikke ønskede at sælge. 

Læs også Unik vandkantsejendom i Nyborg sat til salg

5E Byg går nu i dialog med Nyborg Kommune, der via den eksisterende lokalplan har sikret sig, at den enestående park stadig er åben for offentligheden.

Den odenseanske køber starter desuden forhandlinger med en pensionskasse, der vil bygge nyt på grunden.

- Foruden pensionskassebyggeri planlægger vi at bygge private boliger og alment byggeri. Jeg vil ikke udelukke, at der også kan blive tale om et ollekolle, som jeg ved, der har været lokal interesse for, siger Per Jørgensen.

5E Byg har tidligere bygget seniorbyggeri i Middelfart, og de var hurtigt solgt.

Den private del forventer Per Jørgensen, at 5E Bygs selskab Hexagon vil stå bag. 

Læs også Strandvænget lukker: Familien Faizey skal forlade centret

- Pensionskassen vil formentlig bygge lejligheder på den bageste del af grunden op mod vejen, siger Per Jørgensen.

Han forventer, at der nu bliver udarbejdet en ny lokalplan, der tilgodeser alle ønsker også Nyborg Kommunes.

- Det går der let mere end et halvt år med. Det er vigtigt, at det gøres rigtigt, for vi ved godt, at det er et område med en enorm bevågenhed, siger Per Jørgensen.

Ifølge de skitser, som 5E Byg har udarbejdet, opereres der med en byggeprocent som i dag - altså 22.000 etage-kvadratmeter.

- Det vil ikke virke voldsomt på så stor en grund. Vi forventer at bygge et par hundrede boliger - en blanding af leje og ejeboliger i forskellig størrelse og boligformer, siger Per Jørgensen. 

Læs også Se hvordan det går på Asylcenter Strandvænget