I det fynske folks tjeneste

KL: Kommunekemi risikerer døden

Kommunekemi i Nyborg frygter for sin eksistens - et nyt lovforslag fra regeringen kan nemlig risikere den visse død for selskabet.

Kommunekemi risikerer døden, mener KL.

Regeringens lovforslag om at påføre afgifter på farligt affald vil modvirke en miljømæssig og sikker behandling af farligt affald og få fatale følger for Kommunekemi A/S, hævder Kommunernes Landsforening, der ejer Kommunekemi, som håndterer livsfarlige kemikalier.

- Jeg går ud fra, at udformningen af lovforslaget er udtryk for en fejl fra Skatteministeriets side. Jeg kan ikke tro, at regeringen bevidst på en og samme tid ønsker at skabe grobund for et kæmpetilbageslag i dansk miljøpolitik og samtidig ønsker at smadre en internationalt anerkendt og velfungerende dansk miljøvirksomhed, udtaler KL's formand Erik Fabrin i en pressemeddelelse.

Det er et lovforslag, som regeringen har fremsat som en del af sin såkaldte forårspakke for at finansiere lempelsen af multimedieskatten. I lovforslaget indgår, at en del af finansieringen skal tilvejebringes via afgifter på farligt affald.

For Kommunekemi vil de økonomiske konsekvenser af lovforslaget ifølge Kommunernes Landsforening være 70-80 millioner kroner i øgede afgifter om året.
- Da Kommunekemis regnskab for 2008 viste et overskud før renter og skat på 33 mio. kroner, er det åbenlyst for enhver, at øgede afgifter i en størrelse, som der her er tale om, er den sikre død for Kommunekemi, siger Erik Fabrin.