I det fynske folks tjeneste

Kræftsyg mor vil behandles i Tyskland

Venner og familie til en ung kræftsyg kvinde i Langeskov har startet en privat indsamling for at redde kvindens liv. Det danske sundhedssystem kan ikke gøre mere for den 25-årige mor og skal nu bruge en halv million for at komme i behandling i Tyskland.

02:28

25-årige Christina Larsen prøver nu at skaffe penge til kræftbehandling i Frankfurt, efter hun er blevet opgivet af de danske læger.

1 af 2

Den 25-årige Christina Larsen er blevet opgivet af de danske læger og derfor vil hun nu til Frankfurt for at blive behandlet af den tyske kræftlæge Thomas Vogl. Han er røntgenlæge og bruger metoden regional kemobehandling, hvor man sprøjter kemoen direkte ind i den blodåre, der pumper blod ind til det kræftramte organ.

Behandlingen koster 500.000 kroner som Christina Larsen selv må betale, fordi Sundhedsstyrelsen ikke vil støtte behandling på Thomas Vogls klinik, da hans resultater ikke er dokumenteret.

Politikere vil måske finansiere behandling i Tyskland

Folketingets Sundhedsudvalg skal dog i næste uge diskutere om man alligevel vil støtte danske patienters behandling på Vogl?s klinik.
- Flere af Thomas Vogls danske patienter har medlt positivt tilbage til sundhedsudvalget, og derfor vil vi nu kigge på det men der jo nødt til at være en faglighed bag ved, siger Vivi Kier til TV2/FYN.

Se hjemmesiden for Christina Larsens indsamling her