I det fynske folks tjeneste

Langtved Friskole får endelig sin skolebygning

1 million kroner fra en privat investor i Nyborg muliggør nu, at Langtved Friskole kan flytte fra barakker til den gamle nedlagte folkeskole.

Nu kan den gamle skole i Langtved igen lægge rammer til undervisning af børn.

Friskolen overtager bygningerne til august.

- Vi er ovenud glade og taknemmelige og at det nu kan lade sig gøre, siger Mette Møller, der er leder af friskolen.

I dag har de 60 elever samt 20 børnehavebørn hjemme i barakker ved en bondegård. Men lige siden skolen blev oprettet i 2011, har det været drømmen at kunne drive friskolen i den nedlagte Landtved Skole.

Frem og tilbage og frem igen

I første omgang startede friskolen også op i skolebygningerne, men den måtte rykke ud igen, fordi friskolen ikke kunne låne de nødvendige penge. Kommunen ønskede ifølge Mette Møller nemlig ikke at stille en kommunegaranti.

Men efter kommunalvalget og med en privat investor i ryggen har friskolen forsøgt at forhandle med Nyborg Kommune igen om et køb. Aftalen skal godkendes på byrådsmødet på tirsdag. Prisen bliver 1 million kroner.

- Jeg er yderst tilfreds med den udvikling. Det bliver et kæmpe plus for vores elever, siger John Burke-Hansen, der er formand for friskolen.

Nu skal pædagogik i højsædet

Mette Møller ønsker ikke at røbe, hvem der er den private investor, men siger at det drejer sig om en mand fra Nyborg. Investorens 1 million kroner skal bruges til renovering og ombygning af den gamle skole.

- Vi glæder os så meget til, at bygningerne (pavillionerne, red.) ikke skal begrænse os, men at vi udelukkende kan undervise ud fra, hvad der er bedst pædagogisk, siger Mette Møller.

I dag huser den gamle Langtved Skole "TTA-Huset". Det flytter nu ind i handelsskolen i stedet.