Lejrchef: Ærgerligt og heldigt

Lejrchef på Kongshøj Strand Camping er både ærgerlig over branden af ferielejlighederne og glad for, at det ikke gik ud over mere.

Lejrchef Bent Sønderby om branden, der ødelagde hans ferielejligheder, så han nu må aflyse en masse bookinger.
På afstand kan man se, hvor kraftig sådan en tagbrand i et stråtag kan være.
På afstand kan man se, hvor kraftig sådan en tagbrand i et stråtag kan være.
Foto: arkiv

Branden tæt ved en campingplads på Østfyn fredag aften og nat kostede et hus med tre ferielejligheder livet, men heldigvis nåede branden ikke at forårsage skade på selve campingpladsen.

Kongshøj Strand Camping er nemlig en helårsplads, og der er derfor fyldt godt op med campingvogne på pladsen.

Men huset, der rummede ferielejlighederne, ligger nogle hundrede meter fra selve pladsen, så branden kom aldrig tæt på selve campingpladsen.

- Det glæder mig, at det ikke gik ud over mere, men det er selvfølgelig trist, at huset skulle brænde, især fordi festlokalet i huset var lejet ud, så nu skal jeg i gang med at ringe og aflyse, siger lejrchef Bent Sønderby.

Det går blandt andet ud over en familie, der nu skal finde et andet sted at fejre konfirmationen, der var planlagt i maj.

Lod det brænde.

Ib Holmer Abildtrup fra Nyborg Kommune fortæller om branden på Kongshøj Strand Camping fredag aften og nat.
Brandvæsnet lod huset brænde ned under kontrol, og da de havde sikret sig, at branden ikke spredte sig, pakkede de udstyret sammen.
Brandvæsnet lod huset brænde ned under kontrol, og da de havde sikret sig, at branden ikke spredte sig, pakkede de udstyret sammen.

Da Brandfolkene ankom til huset, var stråtaget i lys lue i en sådan grad, at det ikke kunne slukkes, så de besluttede at fortage en såkaldt kontrolleret nedbrænding.

- Da vi havde sikret os, at der ikke var fare for, at branden kunne sprede sig til noget andet, pakkede vi sammen. Der var ingen grund til at spilde mere vand på det, forklarer beredskabsinspektør Ib Holmer Abildtrup fra Nyborg Kommune.

Politiets teknikere skal undersøge brandårsagen på mandag. En mår er under mistanke for at have gnavet nogle ledninger over, og det kan være årsagen til branden.