I det fynske folks tjeneste

Løbeklub: - Vi løber for at skræmme pyromanen væk

Mistænkelige brande i Nyborg har fået en lokal løbeklub til at ændre deres løbevaner. Nu løber de efter mørkets frembrud, så de kan holde øje i nattelivet.

Løbeklubben Nyborg Trail Runners løber flere gange om ugen. For to uger siden begyndte de at løbe efter mørkets frembrud. Foto: Malte Jørstad

En lille gruppe sportsklædte mænd og kvinder strammer snørebåndene og retter på deres pandelamper på en parkeringsplads i Nyborg.

Klokken er kun halv fem om morgenen, men om lidt begiver de sig alligevel ud på en løbetur i mørket, som de jævnligt har gjort det de seneste 14 dage.

- På grund af de mange brande tænkte jeg, at nu skulle der gøres noget mere. Jeg foreslog løbeklubben, at vi ændrede vores træningstider, og det var de heldigvis med på, fortæller Mathias Møller, Formand for løbeklubben Nyborg Trail Runners om initiativet.

00:18

Det er tydeligt, at byen af ramt af de påsatte brænde, mener Mathias Møller, Formand for løbeklubben Nyborg Trail Runners. Video: Malte Jørstad

Luk video

 

Læs også Brande i Nyborg: - Det kan meget vel være en pyroman

Frustrerede borgere

Det er ikke gået stille for sig i Nyborg de seneste fire måneder, hvor i alt 11 påsatte brande har fundet sted. Det skaber en utryghed i byen, mener Berit Wedel, medlem af løbeklubben Nyborg Trail Runners.

- Folk er generelt bekymrede. Der er også mange, der udtrykker deres frustrationer på Facebook og lignende, fordi det er svært at forstå, hvordan nogen, kan finde på at gøre sådan nogle forfærdelige ting, siger hun.

Læs også Påsat brand i klubhus: Nu samles der ind til genrejsningen

Berit Wedel er en af de mange, der har bakket op om ideen med at flytte løbeklubbens træningstider fra om eftermiddagen til om natten.

- Jeg synes, det er en god ide, fordi vores tilstedeværelse måske kan være med til at skræmme de eller den person væk, som fortager sig dette.

00:09

Det er ikke altid nemt at stå tideligt op, men det er det hele værd, mener Berit Wedel, medlem af løbeklubben Nyborg Trail Runners.

Luk video

 

Kortet viser de 11 mistænkelige brande, som er fundet sted over de seneste fire måneder. Mange af brandene er fundet sted i et k Foto: Michel Bondo

Mistænkt løsladt

Siden en 51-årig mistænkt blev løsladt den 14. juli, er der ikke yderligere nyt fra Fyns Politi om de påsatte brande i Nyborg.

- Vi kan konstatere, at der har været ret stille den seneste tid, men vi er stadig i gang med efterforskningen, fortæller Jack Liedecke, Politikommisær ved Fyns Politi.

Fyns Politi opfordrer folk til at ringe til telefon 114, hvis man skulle opleve noget mistænkeligt.

Læs også 11. brand i samme område: - Der er ting, der indikerer, den kan være påsat

02:38

Se indslaget her Video: Malte Jørstad

Luk video