To mænd risikerer udvisning: Intersport-ansatte løb efter og fangede butikstyve

Snarrådige ansatte hos Intersport i Nyborg fangede og tilbageholdt mandag eftermiddag to udenlandske butikstyve.

Personalet i Intersport på Gammel Torv i Nyborg har fortjent kage til formiddagskaffen tirsdag.

Mandag eftermiddag klokken 15.16 opdagede de ansatte i sportstøjsbutikken, at to mænd var på vej ud af butikken med store poser, som de ikke havde, da de kom ind i butikken.

Nu er begge mændene anholdt af Fyns Politi. Men det var de næppe blevet, hvis det ikke havde været for indsatsen fra personalet i butikken, fortæller Thomas Bentsen, vagtchef hos Fyns Politi.

- To mænd går ind i hvert sit prøverum med henholdsvis en jakke og en dunvest, som de så skjuler i forede poser, også kaldet russerposer. De forlader så butikken uden at betale, men bliver råbt an af personalet, hvorefter de stikker af, siger Thomas Bentsen.

Personalet får hurtigt fanget den ene af de to, der bliver tilbageholdt. De får overtalt nogle borgere til at holde øje med ham, mens de ansatte løber efter den anden, der i løb er stukket af i retning mod Landeporten.

Efter en kort jagt fanger de også ham, og personalet kan tilbageholde begge mænd, indtil politiet ankommer til stedet og tager dem med.

- Det er fint, det må man sige, roser vagtchefen.

Mulig udvisning

De to anholdte mænd er polakker på henholdsvis 26 og 33 år. De to sidder fortsat i detentionen på politigården, hvor det senere tirsdag skal vurderes, om de skal fremstilles i grundlovsforhør.

- Fordi de er udlændinge, skal de vurderes med henblik på, om de skal udvises, siger Thomas Bentsen.

Ifølge vagtchefen har politiet fået oplysninger om, at de to mænd muligvis har været i andre butikker, men de har ikke fundet yderligere tyvekoster.

- Vi har ikke fundet noget på dem, og vi har ikke rigtig nogen steder at lede efter noget. Men nu må vi se, siger Thomas Bentsen.