Mesterlig fynbo: Fra halgulvet i Gudme til en nominering til EM’S All Star-hold

Med over 100 landsholdskampe og flere klubber på cv’et har Kathrine Heindahl kæmpet sig op til at være en af Danmarks bedste stregspillere.

Fynske Kathrine Heindahl har spillet 116 A-landskampe for det danske kvinde håndboldlandshold og scoret intet mindre end 239 mål for Danmark. 

Går alt efter planen bliver der tilføjet to kampe og et par mål til stregspillerens konto inden weekenden er omme. 

Ved det igangværende EM har nyborgenseren nemlig imponeret i en sådan grad, at hun nu er nomineret til dette års EM’s All Star-hold som bedste forsvarsspiller. 

Heindahls håndboldkarriere

01

GOG

02

Odense Håndbold

03

Team Tvis Holstebro

04

Randers HK

05

Odense Håndbold

06

CSKA Moskva

07

Ny kontrakt

08

Udlandsdrømmen sluttede pludseligt

Det lykkedes den dygtige stregspiller at blive udtaget til landsholdet, selvom hun i en periode var klubløs.

I marts 2022 blev hendes kontrakt med CSKA Moskva ophævet, da Rusland indvaderede Ukraine. Først i juli begyndte hun hos Team Esbjerg.

På trods af manglende spilletid blev hun stadig udtaget til landsholdssamlingerne. 

EM, VM og OL

Forklaringen fra landstræner Jesper Jensen var, at han så Heindahl som en stor del af Danmarks kommende EM-trup. En forventning han tydeligvis fik ret i.

Kathrine Heindahl har været med landsholdet til både EM, VM og OL og kunne i december 2021 fejre jubilæumskamp nummer 100. 

Igennem karrieren har hun spillet otte år i den bedste danske liga, vundet nationale titler og spillet Champions League-kampe. 

Kathrine Heindahl har tidligere fortalt, hvordan det var svært at vende tilbage til Danmark, mens det Rusland, hun elskede, invaderede Ukraine