I det fynske folks tjeneste

Nu med podcast: Fortællinger fra Storebæltsbroen

Sund & Bælt er gået nye veje for at nå ud til forbindelsens mange brugere. Nu kan du høre podcasts om broen og historien.

05:07

Video: Sund & Bælt

Foto: Sund & Bælt

1 af 2

Storebæltsbroen gemmer på finurlige historier, som mange garanteret aldrig har hørt før. 

Sund & Bælt er gået nye veje for at dele ud af viden, erfaringer og gode historier, som nu kan høres i podcast-serien ’Storebælt – fortællinger fra broen’.

Podcast-serien handler blandt andet om dem, der byggede broen, om dem der var der før broen, om dem der kører på den dagligt og om dem, der arbejder på broen. De første tre af de i alt fem afsnit er blevet lanceret i dag, torsdag. 

Det første afsnit handler om, hvordan vind og vejr påvirker kørsel og arbejde på broen. Her møder lytteren Ernst Laursen, tidligere driftsleder i Storebælt, som fortæller, om dengang han sov på arbejdet i en stor kedeldragt for til sidst at gå op på broens kabler og banke is af dem.

DMI medvirker også, ligesom man kører en tur over broen med chaufføren Kristian, som måtte bede til Vorherre om at komme sikkert af broen igen på grund af kraftig blæst.

Afsnit to handler om pigehjemmet på Sprogø, der er et gruopvækkende kapitel i åndsvageforsorgens historie. Fra 1923-1961 husede Sprogø en anstalt for "moralsk defekte" kvinder. I afsnittet fortæller professor Birgit Kirkebæk blandt andet Almas historie – Alma som skulle blive 57 år, før hun blev skrevet ud af forsorgen.

Sund & Bælt glæder sig over de nye muligheder, der er opstået med blandt andet podcast.

- Podcast udnytter de teknologiske muligheder og gør det let for både lytteren at høre historierne og for os at dele vores viden og erfaring fra bro- og tunnelbyggeri med endnu flere ad nye kanaler, siger Lene Gebauer Thomsen, kommunikationschef i Sund & Bælt.

Du kan høre eller hente de tre første episoder af ’Storebælt – fortællinger fra broen’ her.

Herunder kan du lytte til første afsnit to af podcasten.