I det fynske folks tjeneste

Nu skal nyborgenserne ikke langt for at blive SoSu-hjælper

De unge nyborgensere kan fra næste år læse til blandt andet Social- og Sundhedshjælper på Nyborg Gymnasium.

Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix

Nu bliver vejen til at blive social- og sundhedsassistent, social- og sundhedshjælper eller pædagogisk assistent kortere for de østfynske unge. 

Fra august 2018 bliver det nemlig muligt at tage det første grundforløb i uddannelserne på Nyborg Gymnasium. 

Det oplyser Social- og Sundhedsskolen Fyn og Nyborg Gymnasium i en pressemeddelelse. 

- Vi ved, at de unge vælger uddannelser, hvor transporten er overkommelig. Derfor giver det rigtig god mening at bringe vores grundforløb tættere på de østfynske unge. Her bliver de en del af et fagligt og socialt fællesskab på tværs af uddannelsesskel, siger Mogens Kragh Andersen, der er direktør for Social- og Sundhedsskolen Fyn i en pressemeddelelse.  

Det har været en udfordring for skolen at tiltrække elever fra specielt det østfynske egne, og det håber Mogens Kragh Andersen bliver lavet om, og at åbningen af et grundforløb på gymnasiet vil få flere unge til at søge ind på uddannelserne. 

Læs også Flere partier: Der er sparet for meget på Faaborg-Midtfyns ældre

- Vi ser rigtig store muligheder i samarbejdet med Nyborg Gymnasium om grundforløb 1. Vi håber på, at grundforløbet vil vække de unges interesse for social- og sundhedsfagene og give dem lyst til at fortsætte på vores uddannelser, siger Mogens Kragh Andersen, der er direktør for Social- og Sundhedsskolen Fyn.  

Også Nyborg Gymnasiums rektor, Henrik Vestergaard Stokholm, er begejstret for et SOSU-grundforløb som en del af gymnasiets tilbud. 

- Det nye tilbud cementerer kun vores vision om, at vi sammen med gode samarbejdspartnere kan sætte nogle nye nåle i det østfynske uddannelseskort, der indtil nu har manglet, siger rektoren og fortsætter:

- Det peger fremad mod en god uddannelse som social- og sundhedsassistent, social- og sundhedshjælper eller pædagogisk assistent.