I det fynske folks tjeneste

Ny kæde i Kina: Nyborg-bageri slår sig ned i Beijing

Gertz Danish Bakery i Nyborg indgår joint venture med to kinesiske investorer. Kinesiske bagere skal læres op i Nyborg.

Den kendte Nyborg-bager Uffe Gertz åbner nu bageri i den kinesiske hovedstad Beijing.

Gertz Danish Bakery, der også omfatter Kolding-bageren Frank Nielsen, har efter flere forhandlinger indgået en joint venture kontrakt med kinesiske investorer.

Planen er, at det første bageri skal åbne i Kina i løbet af  2017, og parterne afsøger p.t. mulige lokationer i henholdsvis Beijing og Shanghai.

Det er planen, at butikken skal indeholde 35-40 produkter - for eksempel 5 slags brød, 5 slags kager, salater, sandwich m.m. Også traditionelle danske spiseretter har Gertz planer om skal indgå i konceptet.

Butikken i Nyborg har ofte haft besøg af kinesere, der har vist interesse for det danske brødkoncept. Den kinesiske hovedinvestor var på besøg i butikken i Nyborg i september 2016 og efter et par genvisitter i Kina er kontrakten nu kommet i hus.

Den indgåede aftale involverer tre parter.  Udover Gertz Danish Bakery er der tale om hovedinvestor Mr. Ye Jiazhi, Beijing MaiDaRen Food & Beverage Management Co., Ltd. og CGIG.

Mr. Ye er grundlægger og formand for Jia-Zhi International Investment and Brand Management Co, Ltd og medstifter af Quan Jin Cheng, et landsdækkende catering mærke specialiseret i koreansk barbecue.

Herudover er han bl.a. grundlægger af en japansk buffet restauranter med 9 filialer i Hebei provinsen. og bagerbrandet ”WithWheat” som har fokus på europæisk brød og håndværk med den kinesiske middelklasse som målgruppe.

Den sidste investor der indgår i joint venture aftalen er CGIG, der i 2013 købte ejendommen Sølyst af Nyborg Kommune og har den herboende kineser Zhu Dong som direktør.

Østfynsk udstillingsvindue

Det er ønsket, at butikken skal kunne præsentere produkter fra det østfynske. Det kan være f.eks. være most og øl.

I butikken skal der være fotos af den originale butik i Nyborg og brochure med information om Nyborg Kommune. 

Det første synlige resultat bliver når Gertz Danish Bakery får besøg fra Kina først i det nye år. 3-4 kinesere skal læres op i bageriet herunder lære om produkterne, historien, fornemme og se atmosfæren og kulturen i butikken, da dette skal overføres til butikken i Kina.

Uffe Gertz bliver direktør i det kinesiske firma og Frank Juhl Nielsen bliver vice direktør, begge kan se frem til mange timer i Kina fremover.

Gertz er ikke de første danskere, der prøver at sælge godt dansk bagværk i Kina.

Forretningsmanden John Christensen fra Kolding, der var med til et grundlægge shippingvirksomheden Prime Cargo, har de seneste år via sit selskab Wagas Group ekspanderet kraftigt til 40 caféer, 11 restauranter og otte bagerier i flere kinesiske byer.

Gertz Danish Bakery

I Nyborg er der gennem generationer blevet bagt brød og kager. Tilbage i 1877 overtog bagermester Emil Richard Gertz (Uffe Gertz’ forfader) det tidligere kongelige feltbageri i Kongegade 16, Nyborg.

Bageriet startede helt oprindeligt i 1760 – i en tid hvor H.C. Andersen kom forbi.