I det fynske folks tjeneste

Nyborg: Borgermøde om lokalpolitiet er aflyst

En gruppe nyborgensere har i de seneste uger arbejdet intenst på et stort borgermøde om manglen på nærpoliti i Nyborg. Men mødet, der skulle have været holdt på torsdag, er nu aflyst.

Borgere i flere fynske byer føler sig utrygge efter de lokale politistationer på Fyn er forsvundet.

Sidste år lukkede stationerne i Middelfart, på Nordfyn, i Kerteminde, Nyborg, Assens, Ringe og på Langeland. I dag rykker politiet kun ud fra Odense, Vollsmose og Svendborg.

Nu kræver flere af de utrygge fynboer at få deres politistation tilbage. 

Derfor har en gruppe borgere i Nyborg taget initiativ til et borgermøde om lokalpolitiet i Nyborg - eller måske rettere manglen på samme.

Men nu er mødet, der skulle have været afholdt på torsdag den 7. december, blevet aflyst.

Det fortæller Fyens.dk.

Har mødtes med borgmester og politi

Mandag har gruppen holdt møder med både Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V) og politiet, og herefter er mødet nu blevet aflyst.

I stedet for borgermødet håber de utilfredse borgere på, at der bliver arrangeret et dialogmøde. 

- Jeg er ikke i tvivl om, at Fyns Politi og borgmester Kenneth Muhs (V) er klar over den her problematik. Og dialogmødet lægger op til, at begge parter kommer på banen. Så selvfølgelig er det rigtig ærgerligt, men nøglepersonerne kunne alligevel ikke komme på torsdag, så vi tager til takke med det her, siger Betina Olsen, der er en del af initiativgruppen, til fyens.dk.

Statistik gjorde indtryk

På mødet med Fyns Politis vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen og politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen fik initiativgruppen forelagt nogle statistikker om politiets indsats og arbejde i Nyborg.

De gjorde indtryk på initiativgruppen.

- Vi fik en god snak om, at kriminaliteten er dalende og at responstiden er blevet kortet af. Vi har fået nogle rigtig fine statistikker, og dem er vi også nødt til at have fokus på. Men så fik vi også gjort opmærksom på, at politiet ikke er så synligt som førhen, og de sagde også selv, at der måske var nogle ting, de kunne arbejde på i forhold til det, siger Betina Olsen.

Se indslag fra TV 2/Fyn 1. december om efterspørgslen på nærpoliti:

03:12

Borgere i flere fynske byer føler sig utrygge efter de lokale politistationer er forsvundet.

Luk video