I det fynske folks tjeneste

Nyborg-direktør: Kemi-underskud er en enlig svale

55 millioner kroner i underskud forskrækker ikke Ekokems danske direktør. Der er tale om usædvanlige forhold.

Thomas Agergaard, administrerende direktør Ekokem i Danmark.

På papiret fik Ekokem - det tidligere Kommunekemi i Nyborg - et skidt 2015 med et underskud før skat på 55 millioner kroner.

Underskuddet forskrækker dog ikke Ekokems danske direktør, Thomas Agergaard, der for første gang  kommenterer resultatet offentligt.

Han mener, at der er tale om usædvanlige forhold.

Der er tale om en række usædvanlige, enkeltstående hændelser, der ikke rækker ind i 2016, mener han.

 Nyborg-virksomheden blev sidste år overtaget af nye finske ejere, og den nye koncern har blandt andet valgt at følge internationale regnskabsprincipper. Det betød, at Nyborg-virksomhedens anlæg blev nedskrevet med 180 millioner kroner og hensættelserne til oprydning på virksomhedens anlæg bl.a. depotpladserne på Klintholm og Prøvestenen steg fra 31 til 81 millioner kroner.

- Vi har fået en rigtig god start i 2016, og helt grundlæggende har vi en sund forretning og et positivt driftsresultat. Flere af de andre forhold, der trak resultatet ned i 2015, er engangshændelser. Det gælder bl.a. den fremrykkede vedligeholdelse af et forbrændingsanlæg og et projekt med affald fra Norge, der blev fremrykket til 2016, siger Thomas Agergaard.

Han vurderer, at Ekokem står endnu stærkere efter, at Nyborg-virksomheden nu er en del af det svensk-finske fællesskab i Ekokem-koncernen.

De finske ejere påtænker at blive børsnoteret på børsen i Helsingfors. En proces, der blev sat i gang i februar måned.