Nyborg ene om at modtage ekstra flygtninge

Nyborg er som den eneste kommune i landet klar til at tage imod flere flygtninge end de er forpligtiget til.

De danske kommuner har ikke været ivrige efter at hjælpe Folketinget med at tage flere flygtninge end de er forpligtede til. I følge en opgørelse i Jyllands-Posten har 97 af 98 kommuner sagt nej til en ekstra kvote. Kun i Nyborg har man sagt ja.

- Vi mener, at vi har muligheden for at kunne huse dem og klare opgaven, siger borgmester Kenneth Muhs(V).

Dermed er Nyborg den eneste kommune i landet, der tager imod flere flygtninge end kommunen er forpligtiget til.

Kommunen regner faktisk med at få glæde af de nye ansigter. Mange har nemlig både uddannelse og masser af gå-på-mod. De skal bare rigtig på plads først.

- De skal bo mange forskellige steder, og det tror vi er bedre end bare at samle dem i et stort hus, siger borgmesteren.

I det hele taget er kommunen ved at gøre klar til de mange nye. I sidste uge var der informationsmøde for 90 nye potentielle frivillige.

Når man regner familiesammenføringer med, så er der i alt 31 nye borgere på plads ved månedens udgang. I 2014 kom der 69 nye til.

- Der er et krav om at vi hjælper mennesker i nød, og at vi gør det på den rigtige måde. Det er ikke en nem måde, men vi har vurderet at vi med den indsats vi gør kan magte at få 14 flere flygtninge, siger Kenneth Muhs.

Borgmesteren vil ikke forholde sig til de andre kommuners fravalg af flere flygtninge - men han og et enigt udvalg mener, at det er på sin plads at tage ansvar.