I det fynske folks tjeneste

Nyborg Gymnasium forvandlet til FN

Nyborg Gymnasium afholder deres årlige Model United Nations konference, hvor i alt 300 elever fra forskellige lande skal lave FN-rollespil.

00:15

Video: Anders Høgh

Donald Trump, Brexit og børnesoldater er på skemaet for blandt andre eleverne fra den internationale linje på Nyborg Gymnasium.

Gymnasiet er nemlig frem til den femte februar vært for Model United Nations konference, hvor både danske og udenlandske elever fra syv europæiske lande skal repræsentere forskellige lande i FN.

- Vi gør det fordi, vi gerne vil have verden ind i vores hus, og vi vil gerne være med til at uddanne verdensborgere, siger Ulrik Nørum, som er uddannelsesleder på Nyborg Gymnasium.

 

Model United Nations konference er en stimulation af FN, og alle elever er tilddelt forskellige roller: 

-Jeg har meget at lave hele tiden, og der er meget at holde styr på. Det gælder både indholdet af vores konference, at folk følger reglerne, og at de har det sjovt, mens de debatterer, fortæller Julie Beuschel, der er FN's generelsekretær, og som til dagligt går i 3.g på Nyborg Gymnasium.

00:15

Julie Beuchhel agerer som FN's generelsekretær til årets Model United Nations Konference.

Luk video

' Vi vil uddanne verdensborgere'

Eleverne har dresscode og arbejder med diplomati og forhandlinger fra tidlig morgen til sen aften. Og det er der en hel bestem grund til:

- Vi gør det fordi, vi gerne vil have verden ind i vores hus, og vi vil gerne være med til at uddanne verdensborger. Det er en glimrende chance for eleverne til at lære om forskelle mellem folk i det øjeblik, de skal sætte sig ind i andre landes meninger, fortæller Ulrik Nørum, der er udannelsesleder for den internationale linje IB på Nyborg Gymnasium.

Til konferencen har gymnasiet besøg af delegater fra lande såsom Hong Kong, Tyrkiet, Spanien, Tyskland og Italien.

Selvom det kun er et rollespil, har eleverne på eget initiativ formået at invitere den britiske ambassadør, Dominic Schroeder, til Nyborg.  Ambasadøren har været med til at give eleverne et indblik det arbejde, som han udfører som diplomat.

Det er syvende år i træk, at Nyborg Gymnasium er vært for konferencen.