I det fynske folks tjeneste

Nyborg Slot skal tiltrække 100.000 turister

Nye digitale løsninger lavet i samarbejde med Moesgaard Museum skal skabe Østfyns nye store turistattraktion

01:41

Nyborgs nyrestaurerede Slot bliver både flottere og dyrere end forventet. Et helt nyt vagttårn og en ny værelsesfløj skal få over 100.000 turister om året til at besøge den østfynske attraktion. For at få det til at lykkes, har projektgruppen arbejdet tæt sammen med folkene bag det nye og meget roste Moesgaard Museum.

- Det har været utroligt vigtigt for os at gøre den her kulturarv forståelig. Den vil vi gerne udfolde, så man forstår den, når man går gennem slottets rum og sale, siger Erland Porsmose, der er direktør for Østfyns Museer.

For at genskabe fortiden tager de nyborgensiske museumsfolk de digitale værktøjer i brug. Rundt omkring vil der stå masker, som gæsterne vil kunne tage på. Fx i Christian den 3.s riddersal, der bliver den flotteste sal på slottet.

- Når man kigger ind i dem, så ser man pludselig ballet udfolde sig, lyder der fra Erland Porsmose.

Læs også Nyborg Slot forsynes med havudsigt

Det nye, gamle slot åbner i 2020. Der bliver åbnet, så man kan gå tværs over pladsen gratis, hvilket skal skabe liv, mens det vil komme til at koste entre at komme ind på selve museet. Derudover kommer der en skænkestue, hvor direktøren satser på, at de i samarbejde med den lokale forening Kongens Fadebur vil kunne servere retter med historisk tilsnit.

Erlang Porsmose ser frem til åbningen, der skal trække Nyborg frem i lyset.

- Nyborg er Danmarks riges hjerte. Det har været danehofby, residensby og deslige, lyder det fra Erland Porsmose.