I det fynske folks tjeneste

Nyborg: Slut med overvægtige børn

I september starter nyt tilbud til overvægtige børn og unge i Nyborg Kommune. Projektet har fokus på lege og undervisning omkring en sund livsstil.

02:50

En ny heldagsskole skal hjælpe overvægtige børn til en sundere livsstil. Skolen er skabt af idrætsstuderende på Syddansk Universitet, og i første omgang skal 24 børn fra Nyborg og deres familier være en del af projektet.

Det skønnes, at hver sjette skolebarn er overvægtigt. Det skal det være slut med, hvis det står til et nyt partnerskab mellem Syddansk Universitet, Nyborg, Middelfart og Kerteminde Kommune.

Projektet Aktive Størrelser er et 12-ugers tilbud til børn i alderen 10-14 år, hvor skolegang skal kombineres med læring omkring kost.

- Vi vil undervise dem i sund livvstil, madlavning og viden om kost, kombineret med sjove motionstilbud. Selvfølgelig sideløbende med undervisning i de normale skolefag, fortæller Sigrid Ingadóttir Nielsen fra Aktive Størrelser.

Det er 20-24 børn og unge fra Nyborg Kommune, som skal deltage i projektet. Med i projektet er også søskende og forældre, der skal være en aktiv del af livsstilsændringen hos børnene. De pårørende skal være en del af et lokalt netværk mellem de deltagende familier, så de kan udveksle erfaring og støtte og hinanden.

- Vi vil følge familierne i to år, efter opholdet er slut. På den måde er det muligt at motivere og støtte familierne og følge deres udvikling, fortæller Sigrid Ingadóttir Nielsen.

Det økonomiske grundlag for projektet er skabt gennem donationer fra lokale virksomheder, fonde og private, så tilbuddet er gratis for de deltagende børn og familier.

- Vi drømmer om, at det kan blive et permanent tilbud, som kan tilbydes i andre danske kommuner. Men i første omgang er der fokus på at indsamle milder til financieringen af projektet i Nyborg Kommune, fortæller Sigrid Ingadóttir Nielsen.