I det fynske folks tjeneste

Nyborg Voldspil skal synge i regnen

Nu skal Nyborg Voldspil igen have paraplyen frem, når de skal spille sommerforestilling næste år.

Nyborg Voldspil skal næste sommer spille musical-klassikeren Singin’ in the Rain.

Næste sommer skal der synges og danses, og det skal gøres i regnen i Nyborg. 

Nyborg Voldspil skal nemlig spille Singin’ in the Rain som sommerforestilling i 2018. 

Det er ikke første gang, at netop denne forestilling kommer til Nyborg. For 18 år siden var voldspillet det første i Skandinavien, der havde fået rettighederne til forestillingen. 

Singin’ in the Rain er en amerikansk musical-film fra 1952. Den foregår i Hollywood i 1920'erne, hvor det hotte par Don Lockwood og Lina Lamont bliver spået en lys fremtid sammen og laver en stumfilm. En mindre detalje er dog, at Don slet ikke bryder sig om Lina. Han møder ved et tilfælde Kathy Selden, som han forelsker sig i. 

Singing In The Rain - Singing In The Rain (Gene Kelly) [HD Widescreen]

Linas stemme er ikke god nok til publikum, så Dons nye forelskelse, bliver til Linas store frustration, hyret til at synge alle sangene i Don og Linas nye musical-film. 

Ulykkerne har væltet ned over spillet

Meldingen, om at Nyborg Voldspil har planer om et sommerspil næste år, kommer på et tidspunkt, hvor der har været mange dårlige nyheder for voldspillet. 

Voldspillet har blandt andet mistet sin instruktør og formand og blev nødt til at aflyse musicalen Annie Get Your Gun, fordi friluftsteatret ikke kunne få rettighederne til stykket. Alt sammen inden for den seneste måned. 

Læs også Nyborg Voldspil stadig uden formand

Tirsdag den 12. september mødtes bestyrelsen for at konstituere sig og forsøge at finde en ny formand blandt bestyrelsens medlemmer. Det lykkedes dog ikke. 

TV 2 /Fyn var i sidste uge ude og snakke med borgerne i Nyborg, som så småt begynder at bekymre sig. De er ellers stolte og glade for deres gamle voldspil, der er Danmarks ældste friluftsteater. Siden 1939 har spillet eksisteret og været populært i Nyborg og omegn, hvor der deltager omkring 300 frivillige hvert år på og bag scenen. 

Holdet bag sommerforestillingen

Holdet bag næste års sommerforestilling er Vicki Berlin og Nikolaj Tarp, der skal stå for instruktionen. Peter Friis er koreograf og Kristine Becker Lund skal stå for sang- og korinstruktion. Mads Lunde kommer til at stå i spidsen for orkestret.

Hvis man vil være en del af forestillingen og danse rundt i regnen sammen med alle de andre i Nyborg Voldspil, så skal man møde op til audition den 13. og 14. januar 2018, og der vil være tilmelding via Nyborgvoldspil.dk. 

Læs også Få overblikket over krisen i Nyborg Voldspil