I det fynske folks tjeneste

Nyborg Voldspil vrager succesrig instruktør

Den ellers populære Daniel Bohr skal ikke længere være instruktør på sommerforestillingen på Nyborg Voldspil.

- Jeg er meget overrasket og meget chokeret. Og virkelig såret, sagde en rystet Daniel Bohr. 

Han skal ikke længere være instruktør på Nyborg Voldspil. Det sker efter sidste års store publikumssucces med forestillingen Grease. 

Et flertal i bestyrelsen har nemlig besluttet at opføre stykket Annie Get Your Gun til sommer. Men problemet er, at instruktøren Daniel Bohr lige nu er ved at sætte det samme stykke op på Det Ny Teater i København.

Og han mener ikke, at han kan opføre det samme stykke - i forskellige udgaver - to gange i træk.

Et af Nyborg Voldspils helt store unge skuespiltalenter, er overrasket over nyheden: 

Læs også Fedtet hår og 50'er-musik trækker rekordmange til Nyborg Vold

- Man smider guld på gaden. Han var den, der kom sidste år, da den kreative ledelse gik fra. Det viste sig at være en succes at have ham med, og derfor gentog man succesen i Grease. Derfor tror jeg, det kan betyde, at mange er rigtig skuffede over Nyborg Voldspil, siger Simon Løkkebø Jakobsen. 

Ingen af bestyrelsesmedlemmerne, der var med til at opsige Daniel Bohr, har haft lyst til at tale med TV 2/Fyn onsdag. Men de skriver i en pressemeddelelse: 

- Da Nyborg Voldspil allerede har startet markedsføring af næste års forestilling, og bestyrelsen mener, at netop dette stykke rammer ind i Voldspillets ånd om 'ret at fornøje' må det ønskede samarbejde med Daniel Bohr som instruktør beklageligvis skrinlægges. 

Formand Jørgen Dyhrberg havde selv gerne set, at Daniel Bohr fortsatte, men det var der ikke flertal for i bestyrelsen. 

Nyborg Voldspil er en tradition i Nyborg. Det startede i 1939, og er dermed landets ældste friluftsspil. Og så har det siden 2007 været fast på Nyborg Kommunes budget.