Nyborgensere om pralereklame: - Det lyder helt vanvittigt

"Jeg syntes, det lyder helt vanvittigt". "Det er ikke okay". Sådan lyder nogle af kommentarerne fra borgere i Nyborg, da TV 2/Fyn fortæller, at kommunen har brugt 45.500 kroner på annoncer for at fortælle, hvor god kommunen er på de sociale medier.

"Vi er teamet bag Nyborg Kommunes sociale medier". "Vi har en suveræn 1. plads i Region Syddanmark målt på følgere på Facebook".

Sådan skriver Nyborg Kommune i annoncen over et foto af de fire medarbejdere i kommunen, der via de sociale medier fortæller om livet i Nyborg Kommune. 

Samtidig opfordrer annoncen til at man går ind på kommunens facebookside og deltager i en konkurrence, hvor man kan vinde en iPad.

I følge kommunaldirektør i Nyborg Kommune, Lars Svenningsen, har kommunen købt to helsides annoncer i "Ud og Se" til 45.500 kroner. Han mener ikke, at annoncen er problematisk.

- Målet med annoncen har været at skabe opmærksomhed om livet i Nyborg Kommune og få flere til at følge os på Facebook. Hvis vi bare kan få én ny borger til at flytte til kommunen, er pengene hentet ind igen, siger Lars Svenningsen. 

- Det er spild af penge

Men flere af de borgere, som TV 2/Fyn talte med på gaden i Nyborg, mener, at det er spild af penge.

- Jeg syntes, det er spild af penge altså. Vind en iPad. Puha. For at blive set? Det går jeg ikke ind for, siger Anne Røjskær fra Nyborg.

- Jeg syntes, at det lyder helt vanvittigt, at sætte en annonce i for at få folk på Facebook, siger Kis Ulshøj fra Nyborg.

- Jeg kører ikke med DSB, så jeg ser det slet ikke. Men det er ikke okay at bruge penge på sådan en annonce,  siger Signe Andersen fra Nyborg.

Venstremanden Peter Wagner Mollerup, der er formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget, i Nyborg, mener at kritikken er skudt helt forbi. Han mener, at det er vigtigt, at kommunen markedfører sig, for at tiltrække nye borgere.

- Hvis vi havde et problem med serviceniveauet i kommunen, så kunne jeg godt forstå, hvis nogen syntes, at det var et problem at bruge penge på sådan en annonce. Men det har vi ikke, siger Peter Wagner Mollerup, Venstre.

- Hvis vi havde et problem med serviceniveauet i kommunen, så kunne jeg godt forstå, hvis nogen syntes, at det var et problem at bruge penge på sådan en annonce. Men det har vi ikke, siger Peter Wagner Mollerup, Venstre.