I det fynske folks tjeneste

Nyt mødested for unge og virksomheder i Nyborg

Nyborg Jobcenter åbnede i dag - hvad der nærmest er et dating-center - hvor unge og virksomheder kan matches. Målet er, at flere unge får en læreplads.

00:18

- Det er meget smart. Der er skærme rundt i lokalet, hvor man kan se og høre, hvad man kan uddanne sig til. Og det er smart, at det hele er samlet på et sted, siger Niclas Bjørn Pakula. Video: Alex Syrik

1 af 2

Der er stor mangel på lærepladser landet over. Alene i Nyborg Kommune står 58 unge uden en læreplads, og på hele Fyn mangler 1.255 en læreplads, fortæller Per Jespersen, formand for 3F Østfyn. 

- Det er er stort problem, som vi skal have løst, fortæller Per Jespersen.

Han roser et nyt initiativ, som åbnede i Nyborg torsdag morgen. "Praktikpladsen Nyborg" hedder det nye initiativ på Nyborg Jobcenter.

00:46

- Det er er stort problem, som vi skal have løst, Per Jespersen, formand for 3F Østfyn. 

Luk video

"Praktikpladsen Nyborg" er et mødested, både fysisk og online, som skal formidle praktik og lærepladser. "Praktikpladsen Nyborg" er et af de første i landet, hvor en kommune laver en koordineret indsats til gavn for både virksomheder og uddannelsessøgende.

Ros fra beskæftigelsesminister

Læs også Elektrikermangel på vej: Stigende priser og ventetid

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) havde taget turen til Nyborg, for at indvie det nye initiativ.

- "Praktikpladsen Nyborg" fortjener stor ros og politisk opmærksomhed. Vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft i fremtiden. Store generationer går på pension, og derfor skal vi sikre, at flest mulige unge bliver interesseret i at tage en erhvervsfaglig uddannelse. Og det kræver et initiativ, som det vi ser her i Nyborg, siger Troels Lund Poulsen.

01:16

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) havde taget turen til Nyborg, for indvie det nye initiativ.

Luk video

En af de første unge, der prøvede det nye center, er Niclas Bjørn Pakula fra Nyborg. Han er 19 år og går i 10. klasse på VUC.

- Det er meget smart. Der er skærme rundt i lokalet, hvor man kan se og høre, hvad man kan uddanne sig til. Og det er smart, at det hele er samlet på et sted, siger Niclas Bjørn Pakula.

Kan ikke stå alene

00:55

Tømrermester Frank Egetoft fra Tømrerfirmaet Egetoft Aps i Nyborg roser også det nye initiativ "Praktikpladsen Nyborg". Men initiativet kan ikke stå alene, mener han.

Luk video

Tømrermester Frank Egetoft fra Tømrerfirmaet Egetoft Aps i Nyborg roser også det nye initiativ "Praktikpladsen Nyborg". Men initiativet kan ikke stå alene, mener han.

- Det er et rigtigt godt initiativ, der giver gode muligheder for de unge. Men det er også vigtigt, at de unge samtidig  er opsøgende ude i virksomhederne, siger Frank Egetoft.

Praktikpladsen Nyborg

Formålet med Praktikpladsen Nyborg er:
  • At virksomhederne kan få de kvalificerede lærlinge og praktikanter, som de har behov for
  • At de unge og voksne, der ønsker en praktikplads, kan få det
  • At skabe en bedre kontakt mellem de unge, de voksne og virksomhederne
  • At flere unge vælger en erhvervsuddannelse