Pædagoger investerer stort på Nyborg Havn

Pædagogernes Pension (PBU) og Kuben Management bygger 64 boliger på Midtermolen i Nyborg.

Pædagogernes Pension (PBU) og Kuben Management investerer nu i 64 attraktive ejer- og lejeboliger med havudsigt på Midtermolen i Nyborg, hvor jernbanefærgerne i sin tid lagde til.

PBU er den første institutionelle investor, der går ind i forbindelse med udviklingen af de tidligere DSB-færgelejer, der har været forladt, siden DSB stoppede med at sejle med jernbanefærgerne i maj 1997.

De nye boliger på området får direkte adgang til en mindre lystbådehavn, som Nyborg Kommune har påtaget sig at anlægge i Tømmergraven.

Ifølge Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) passer PBU’s beslutning om at investere i Nyborg fint med, at Nyborg Kommune i 2015 og 2016 har haft den største befolkningstilvækst på Fyn.

Starten på mere

Fra DSB udtrykker Jes Transbøl, underdirektør for DSB Ejendomme og direktør for DSB ejendomsudvikling, også glæde over aftalen med PBU om udviklingen af den tidligere færgehavn. 

 
 

- Det er en sag, der har høj prioritet hos os, og vi har noteret, at der er stigende interesse hos investorer for arealerne. Dette projekt bliver sammen med et nærliggende seniorbofællesskab, som også skal bygges i nærmeste fremtid, forhåbentlig starten til en lang række af spændende projekter her på de gamle DSB havnearealer i Nyborg, siger Jes Transbøl.

PBU betyder investeringen i boligkomplekset på Midtermolen i Nyborg, at pensionskassen er tilbage på det danske ejendomsmarked efter i en årrække udelukkende at have opereret i udlandet.

Pensionskassen har ifølge ejendomsdirektør Ib Jansholt særligt øje på netop at bygge billigere boliger end man normalt ser i markedet. Det vil sige boliger, hvor eksempelvis pædagoger, sygeplejersker og politifolk har råd til at bo.

Mest for pædagoger

-  Byggeriet i Nyborg er en meget attraktiv investering for os. Vi er med helt fra starten af byggeriet og ser det som en mulighed for få et større, stabilt afkast til vores medlemmer, siger  Ib Jansholt.

De 64 nye boliger på Midtermolen i Nyborg forventes at stå klar i foråret 2019. Byggeriet kommer til at bestå af 54 lejelejligheder og 10 penthouse-lejligheder, der forventes udbudt til salg.

- Boligerne, der er tegnet af Skala Armkitekter, er for alle, men vi ved, at især 55+ efterspørger denne type lejligheder, siger ejendomsdirektør Ib Jansholt.

Pædagoger vil få fortrinsret til lejlighederne.