I det fynske folks tjeneste

Parallelklasser rammes forskelligt af konflikt

Lockouten af lærerne rammer meget forskelligt landet over. Det mærker to parallelklasser i Nyborg meget tydeligt. 6A har fuldt skema, mens 6B kan holde fri det meste af dagen. Ingen af klasserne synes at fordelingen er rimelig.

Mathias Garde bruger den forlængede påskeferie til at spille sit yndlingsspil på computeren. Han fik fri klokken ti efter to sløjdtimer.

- På den ene side er det jo ok at have tid til at spille og være sammen med vennerne. Men jeg er da bekymret for at komme bagud og ikke lære det de andre gør, siger Mathias Garde fra 6B på Birkehovedskolen i Nyborg.

På skolen sidder hans klassekammerater fra parallelklassen. De har undervisning det meste af dagen og er næsten helt uberørt af den landsdækkende konflikt.

- Det da irriterende, at vi skal sidde her, mens mange af vores venner bare kan sidde derhjemme og hygge sig, siger Isabella Lindsstedt fra 6A.

Konflikten rammer de to parallelklasser helt forskelligt, fordi 6As lærere er tjenestemandsansatte, mens næsten alle 6Bs lærere er medlem af lærerforeningen og dermed omfattet af lockouten.

- Vi føler os da lidt snydt. Vores venner kan tage i svømmehallen og selv bestemme hvad de skal lave, mens vi skal svede her, siger Louise Thøgersen.

Men selvom vennerne altså er misunderlige på blandt andet Mathias Garde fra 6B, så er han heller ikke begejstret for de mange uventede fritimer.

- Jeg håber at det bliver overstået hurtigt, så vi kan få lige betingelser i de to 6. klasser på skolen, siger Mathias Garde.