I det fynske folks tjeneste

Penge i schlagermusik: Oktoberfest giver lille fodboldklub ny kunstgræsbane

Den østfynske fodboldklub Vindinge Boldklub har fundet en genvej, der giver luft i økonomien: Oktoberfest.

Det er tredje år, Vindinge Boldklub arrangerer Oktoberfest i Nyborg. Foto: Vindinge Boldklub/Facebook

For tredje år i træk er alt udsolgt, når Vindinge Boldklub fredag aften åbner dørene for årets Oktoberfest i Tennishallen i Nyborg.

Festen er blevet en stor succes for den lille fodboldklub - så stor at den nu er med til at finansiere en helt ny kunstgræsbane til klubbens fodboldhold.

Så gør vi det sgu selv, sagde jeg så. Og det er vi rigtig glade for, at vi valgte at gøre

Claus Johansen, formand, Vindinge Boldklub

Nyborg Kommune har givet tilsagn om både en kunstgræsbane og udvidelse af klubbens parkeringsforhold. Alt i alt en udgift på 3,5 millioner kroner, som klubben selv skal være med til at afholde.

Læs også Frem med dine lederhosen: Oktoberfesterne vælter Fyn

Så det er en stor dag, fortæller klubbens formand, Claus Johansen.

- Det er den største dag i klubbens historie. Intet mindre. Det skal nok fejres i aften, og måske vi skal have en øl også, siger Claus Johansen. 

Læs også Revanche: Endelig kom 106-årige Kaja på værtshus

Giver pænt overskud

Og når nu klubbens ledelse skal ud og fejre, så er det jo meget smart, at de selv arrangerer en fest. Endda den fest, der gør det hele muligt.

- Det betyder rigtig meget, at vi nu får det her. Det er en synliggørelse af, at vi gør noget. Og det vi gør er der jo selvfølgelig også et økonomisk aspekt i, siger Claus Johansen. 

Det er tredje år, Vindinge Boldklub arrangerer Oktoberfest i Nyborg. Og fordi de nu har afholdt festen et par gange allerede, er der bedre mulighed for at tjene på det, forklarer formanden.

- Det giver et pænt overskud nu. Jo flere år vi kommer hen i processen, jo flere ting har vi købt og afskrevet. Dermed skal vi jo så ikke ud og betale for leje at tingene, og derved kan vi tjene flere penge og få en større økonomisk gevinst, siger Claus Johansen. 

Står selv for det

Det var formanden selv, der for nogle år siden fik ideen til en Oktoberfest i Nyborg. Vindinge Boldklub foreslog den noget større klub Nyborg GIF at lave arrangementet sammen, men NGIF afslog.

Læs også Herrefrokost - nu også med damer

- Så gør vi det sgu selv, sagde jeg så. Og det er vi rigtig glade for, at vi valgte at gøre, siger Claus Johansen, der fredag eftermiddag har travlt med at gøre klar til aftenens store fest.

Oktoberfesten har været udsolgt siden februar. De 800 gæster skal have wienerschnitzler, schlagermusik und grosses bier vom fass.

Og Vindinge Boldklub, de skal have en ny kunstgræsbane.

TV 2/Fyn sender direkte fra festen klokken 19.30.

HVAD ER OKTOBERFEST

Oktoberfesten er en af verdens største folkefester. Den opstod i 1810 i München i den sydtyske delstat Bayern, og i løbet af det 19. århundrede fik festen den form, som den har nu. 

Festen afholdes hvert år i september eller oktober på Theresienwiese-pladsen i München og har nu besøg af flere end seks millioner gæster. Der bliver spist og drukket enorme mængder af mad og øl under festen.

I 2013 blev der drukket mere end 7,7 millioner liter fadøl på de 16 dage, festen varede.