I det fynske folks tjeneste

Politiet skærper sikkerheden i Nyborg

Sikkerheden omkring Statsfængslet i Nyborg bliver skærpet efter overfaldet tirsdag aften på en 35-årig fængselsbetjent.

00:19

Borgerne i Nyborg er opskræmte efter at ukendte gerningsmænd tirsdag nat skød en fængselsbetjent foran Statsfængslet i Nyborg. 

- Jeg tænker da på, at der må være et eller andet galt i strukturen inde på fængslet, når sådan noget sker. Og jeg tænker på de pårørende til de ansatte, siger Signe Brunhøj-Esbensen fra Nyborg.

Men der er ingen grund til bekymring, lyder det fra Fyns Politi.

- Der er overhovedet ingen grund til frygt blandt nyborgenserne. Det her handler ikke om borgerne i Nyborg. Der er tale om en særskilt episode, som vi efterforsker, siger politiinspektør Benny Linde Larsen fra Fyns Politi.

Fyns Politi har dog valgt at øge patruljeringen i Nyborg og især omkring Statsfængslet efter den brutale nedskydning.

- Vi skærpet opmærksomheden om den beredskabsmæssige indsats og sikkerheden omkring Statsfængslet i Nyborg, siger politiinspektør Benny Linde Larsen fra Fyns Politi.

Også Nyborgs borgmester er rystet over nattens begivenheder.

- Det er fuldstændigt vanvittigt og uacceptabelt, at en fængselsbetjent ikke trygt kan passe sit arbejde, siger Kenneth Muus(V), borgmester i Nyborg.

For nyborgenserne får overfaldet på fængselsbetjenten dog ikke umiddelbart de store konsekvenser.

- De vil se at der en patruljevogn mere hist og pist, da vi vil øge vores opmærksomhed omkring Statsfængslet, siger Benny Linde Larsen.

Rigspolitiet, Kriminalforsorgen og Fængselsforbundet var torsdag samlet til et krisemøde for at få stoppet de voldelige overfald på fængselspersonale i hele landet, og efter mødet bebudede Rigspolitiet ligeledes, at sikkerheden omkring Statsfængslet vil blive skærpet.

00:47 Luk video