I det fynske folks tjeneste

Riddere kæmper ved slottet

Drabelige ridderturneringer med autentisk udstyr fra Middelalderen kan lørdag opleves i Nyborg. Byen fejrer på årets Danehof kroningen af Christian den anden for 500 år siden.

01:25

1 af 11

Nogle af ridderne er kommet helt fra Holland for at være med til at kæmpe foran publikum på den anlagte turneringsplads foran Nyborg Slot.

- Vores hollandske riddere de kommer i fuldstændig autentisk udstyr. Det er topklasse og bliver ikke bedre og er nøjagtigt som det var tilbage i Middelalderen, fortæller Claus Frederik Sørensen, der er museumsinspektør på Nyborg Slot.

Det er blandt andet på grund af sikkerheden for ridderne, at det kun er tilladt at deltage i ridderturneringen med autentisk udstyr fra Middelalderen.

- Det er en hård kontaktsport. Hestene koster det samme som en mindre personbil, og nogle af ridderne har rustninger der koster 160.000 kroner, siger museumsinspektøren.

Udover ridderturneringen byder årets Danehof også på markeder, optog, fest og prinsessekonkurrencer.

Sidste år besøgte næsten 30.000 mennesker middeladerfesten, der er blevet til i et samarbejde mellem kirke, museer, kulturinstitutioner og kommunen.

- Sidste år var markedet meget velbesøgt og vi har mange nyheder i år med blandt andet tribuner og alle forhold er blevet bedre, så der skulle gerne komme lige så mange mennesker som sidste år, siger Claus Frederik Sørensen.

Læs mere om Danehof 2013 hos Nyborg Slot