Sensationelt fund ved Nyborg Slot

Udgravningen af voldgraven ved Nyborg Slot har afsløret en hemmelig og hidtil ukendt tunnel.

Rygterne fra diverse eventyr om hemmelige gange under gamle slotte er pludselig til virkelighed. Østfyns Museer gjorde et sensationelt fund, da de i sidste uge fandt en tunnel under Nyborg Slot.

Den hvælvede tunnel er 21 meter lang og næsten to meter høj, og er bygget af teglsten og kampsten. Tunnelen lå gemt blot en meter under overfladen, hvor den har ligget i mindst 350 år. En lignende tunnel er kun fundet et andet sted i Danmark.

Det første spadestik blev til udgravningerne blev taget den 11. maj i år. Der udgraves i alt tre grøfte. Udover tunnelen er er også fundet rester af tømmer og havbund.

Østfyns Museer mangler nu adskillige millioner for at kunne færdiggøre udgravningerne ved Nyborg Slot. Alene udgravningen af tunnelen vil i følge museumsinspektørens vurdering koste ca. en halv million.
Tunnelen vil blive dækket til indtil museet har skaffet de nødvendige midler.

Man kan dog stadig nå at få et glimt af den hemmelige tunnel -museumsinspektør Janus Møller Jensen og arkæolog Jesper Langkilde vil fremvise og forklare om fundet mandag den 22. juni kl. 13-14.

Du kan se unikke billeder og få mere at vide om det sensationelle fund i onsdagens aftenudsendelse på TV2/Fyn kl. 19.30.

Besøg Nyborg Slots hjemmeside