I det fynske folks tjeneste

Skudattentat mod fængselsbetjent: Nu begynder retssag mod bandemedlemmer

To bandemedlemmer er tiltalt for at have skudt og lemlæstet en fængselsbetjent foran Nyborg Fængsel sidste sommer. Retssagen begynder mandag ved Retten i Svendborg.

Foto: Ole Holbech

To bandemedlemmer med relation til Black Army og Loyal to Familia skal mandag i retten i Svendborg, hvor de er tiltalt for vold af særlig rå karakter under særdeles skærpende omstændigheder.

Det er de, efter de den 12. juli sidste år overfaldt og skød en fængselsbetjent i benet foran Nyborg Fængsel.

Fængselsbetjenten var på vej på arbejde, da en gruppe maskerede gerningsmænd tvang ham ned på jorden, hvorefter de på klods hold skød ham to gange i benet med en ni-millimeter pistol.

Den ene tiltalte er sigtet for at være en af gerningsmændene, mens den anden er sigtet for at stå bag attentatet, men ikke selv være til stede, da skuddene faldt. 

Ifølge anklageskriftet medførte skuddene brud på højre underben med efterfølgende nerveskader i ben og ankler samt efterfølgende post traumatisk stress hos fængselsbetjenten. 

Læs også 17 fængselsbetjente blev truet efter skudoverfald

Formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, håber, at retten - hvis den finder de to tiltalte skyldige - udnytter strafferammen fuldt ud.

- Det her er en meget uhyggelig sag, hvor en fængselsbetjent er udsat for et kynisk attentat. Han overlevede, men er mærket for livet. Folk i uniform er mennesker som alle andre. Der skal sendes et klart signal til verden om, at det er fuldstændig uacceptabelt at planlægge og udføre angreb og lemlæstelse af dem, der løser vigtige samfundsmæssige opgaver, blot fordi de løser samfundsmæssige opgaver. Forhåbentlig vil domstolen gøre det klart, at skudattentatet er et angreb på både individ, faggruppe og stat, siger Kim Østerbye til Fængselsforbundets hjemmeside. 

Retssagen mod de to bandemedlemmer starter mandag klokken 09.30 ved Retten i Svendborg.

Læs også Bandetrusler i fængslet går ud over ansatte