I det fynske folks tjeneste

Stor øvelse i Storebælt ud for Nyborg

Forsvaret afvikler sammen med flere myndigheder i disse dage en stor øvelse på Storebælt ud for Nyborg. Et stort antal skibe og to redningshelikoptere deltager.

Onsdag ved middagstid deltog i alt ni skibe og to redningshelikoptere i øvelsen. Foto: Marinetraffic.com

Ud for Nyborg lige nord for Storebæltsbroen var et større antal skibe og helikoptere onsdag middag i gang med en større øvelse. Onsdag ved middagstid deltog i alt 13 skibe og to redningshelikoptere.

Søværnets skibe Søløven og HDMS Nymfen var på stedet. Fra marinehjemmeværnet deltog blandt andet MHV 901 Enøe, MHV 911 Bopa og MHV 805 Gemini.

Forsvarets redningshelikoptere DRAF-SAR5  og DRAF-SAR3 hang ved middagstid onsdag også over stedet.

Inspektionsskibet Havørnen, miljøskibene Gunnar Seidenfacen og Marie Miljø er også på vandet ud for Nyborg sammen med redningsskibet Anna E. Rørbye.

Formålet med øvelsen er at træne forskellige mindre og større redningssenarier, fortæller kaptajnløjtnant Jakob Andersen fra Søværnet.

- Vi har trænet redning af enkeltpersoner, der ligger i vandet, eftersøgning af havkajakker og større redningsaktioner og evakueringer fra en coaster, fortæller kaptajnløjtnant Jakob Andersen fra Søværnet.

Udover de mange skibe og helikoptere er 18 personer onsdag med som figuranter, der skal fungere som kvæstede og nødstedte.

Onsdag er sidste øvelsesdag på havet, torsdag bliver brugt til at evaluere og samle op på de fire dages øvelse.