I det fynske folks tjeneste

Stort lager af fyrværkeri konfiskeret

Borger i Nyborg havde ti gange mere fyrværkeri end tilladt. Fyrværkeriet er nu konfiskeret, og afhentet af ammunitionsryddere fra Skive Kaserne

Ved ransagning på stedet blev der i en garage fundet 23 store batterier, fem store raketter samt 23 kanonslag med et samlet indhold af krudt på cirka 52 kilo. Foto: Sarah Christine Nørgaard / Ritzau Scanpix

Fyns Politi fik torsdag et tip om et større lager af fyrværkeri i Nyborg, og tippet viste sig at være rigtigt.

Politifolkene rykkede torsdag eftermiddag ud til en adresse på Kirstensvej i den vestlige del af Nyborg.

- Ved ransagning på stedet blev der i en garage fundet 23 store batterier, fem store raketter samt 23 kanonslag med et samlet indhold af krudt på cirka 52 kilo, skriver Fyns Politi i døgnrapporten.

 

Læs også Stråtag i fare: Pas på med fyrværkeriet

 

I følge reglerne er fem kilo krudt (NEM) den højest tilladte mængde fyrværkeri, man må opbevare i sit hjem. NEM står for Netto Eksplosivstof Mængde, Se forklaring nedenfor.

De store mængder fyrværkeri blev konfiskeret, og afhentet af ammunitionsryddere fra Skive Kaserne, de såkaldte EOD. De tog det konfiskerede fyrværkeri med tilbage til kasernen.

 

Regler for køb og anvendelse af fyrværkeri

Nye regler for køb og anvendelse af fyrværkeri trådte i kraft i 2014.

  • Du må købe fyrværkeri fra den 15. december til den 31. december.

  • Du må anvende fyrværkeriet fra den 27. december til og med 1. januar.

  • Hvis du ønsker at fyre fyrværkeri af ved en festlig lejlighed i løbet af året, skal du kontakte en festfyrværker.

  • Lovligt konsumfyrværkeri skal være CE-mærket. CE-mærket angiver, at producenten har sikret sig, at fyrværkeriet overholder alle væsentlige sikkerhedskrav – Husk på at selv lovligt fyrværkeri kan være farligt!

  • En forbruger må i sin private personbil transportere fyrværkeri i en mængde til eget brug. Fem kilo NEM er den højest tilladt mængde fyrværkeri, man må opbevare i sit hjem.

  • Som forbruger skal du fortsat være opmærksom på, at du ikke må indføre fyrværkeri til Danmark. Du må altså ikke tage fyrværkeri, du har købt i udlandet med hjem til Danmark. Det gælder også CE-mærket fyrværkeri.

NEM står for Netto Eksplosivstof Mængde og angiver, hvor meget krudt der er i fyrværkeriet. NEM-vægten er angivet på nyt fyrværkeri – enten på artiklen eller på emballagen. Hvis du ønsker at opbevare større mængder fyrværkeri, skal du søge om tilladelse hos det kommunale beredskab.

 

Kilde: www.fyrvaerkeri.dk