I det fynske folks tjeneste

Svamp tvinger familie i skurvogn

En familie på fem lever på andet år i en skurvogn, fordi deres hjem er ramt af skimmelsvamp. Forsikringsselskabet Trekroner nægter at dække skaden.

01:04

Det her er skurvognen, en familie på fem er tvunget til at bo i.

1 af 2

Det er to år siden at familien Skovlund Hansen på få dage måtte rømme deres hus i hu og hast og flytte ud af fra deres nyindkøbte gård.

- Min datter og jeg blev utrolig syge, og vi kunne hurtigt konstatere, at det var skimmelsvamp, siger Maria Skovlund Hansen fra Vindinge, og fortsætter:

- Vi skulle allerede være ude 14 dage efter, fordi det var forskadeligt at bruge huset.

Konsulentfirmaet OBH-gruppen konstaterede at huset var ramt af flere former for skimmelsvamp, og familien måtte købe to skurvogne som midlertidig bolig.

Trekroner dækker ikke

Men skurvognen blev ikke nogen midlertidig bolig. Forsikringsselskabet Trekroner vil ikke dække skaderne med den begrundelse, at skimmelsvampen nok er skadelig for mennesker, men ikke for huset.

Trekroner Forsikring ønsker ikke at lade sig interviewe om sagen. Men siger, at de er helt på linje med andre selskaber, når de ikke dækker sundhedsskadelige svampeangreb. Derfor kan vi ikke se nogen fordel i at udtale os, siger pressechef Mads Houe.

Ankenævnet for forsikring har givet Trekroner medhold i, at de ikke er erstatningspligtige. Tilbage står famlien Skovlund Hansen, som nu kan se frem til at bo mindst fem år i skurvognen, før de får råd til at bygge et nyt hus.