Topmøde: Nyborgs erhvervsliv kickstarter slotssatsning

Lars Nørby Johansen, nyborgenser og kendt topchef, er hovedtaleren, når Østfyns Museer onsdag forsøger at få økonomisk opbakning til slotsprojektet.

Alle sejl bliver nu sat til for at få Østfyns erhvervsvirksomheder engageret i den 270 millioner kroner dyre udvidelse af Nyborg Slot.

Nyborg Kommune og en række lokale virksomheder, der siden april måned, har arbejdet på at få det lokale erhvervsliv til at bakke økonomisk op om slotsprojektet, har onsdag den 21. september inviteret den kendte erhvervsmand Lars Nørby Johansen på slottet.

Lars Nørby Johansen er indfødt nyborgenser, men er bedst kendt for en række tunge direktør- og bestyrelsesposter bl.a. i Falck, Georg Jensen, William Demant og Syddansk Universitet.

Drømmen er at det lokale erhvervsliv forpligter sig til at sponsorere eller indgå samarbejder, der kan være med til at give det fulde udbytte af slotsprojektet, der følges op af en satsning, der skal bane vejen for en placering på Unesco kulturarvsliste.

Det er bl.a. Nyborg Kommune, Munck Gruppen, Spar Nord, Boliggruppen og Destination Nyborg - altså de lokale hoteller, der står bag indbydelsen - der følger efter en turist- og erhvervskonference om emnet på Nyborg Slot i foråret.

 Udvidelsen af Nyborg Slot er bl.a. støttet af A. P. Møller Fonden, Realdania og Nyborg Kommune.