Toppolitiker ville købe nøgenbilleder af Chelsea: - Jeg synes bare, det er ubehageligt

17-årige Chelsea Nielsen blev kontaktet af socialdemokraten Jesper Nielsen, som ville købe nøgenbilleder af hende.

8. april 2022 var en helt normal fredag aften for Emma Dalsbo og Chelsea Nielsen. Men da en notifikation tikkede ind på Chelsea Nielsens telefon tog aftenen en uventet drejning. 

Beskeden kom via det sociale medie Snapchat, og var fra 36-årige Jesper Nielsen, der er socialdemokratisk medlem af byrådet og tidligere borgmesterkandidat. 

En besked, hvor han forsøger at købe nøgenbilleder af 17-årige Chelsea Nielsen.

- Jeg synes bare, det er ubehageligt. Jeg bliver ikke ked af det eller sur, siger Chelsea Nielsen, mens Emma Dalsbo, der også tidligere er blevet kontaktet af Jesper Nielsen, fortsætter:

- Jeg bliver lidt irriteret, men jeg tror, det er fordi, han bruger sit kendskab og forhold til unge mennesker og udnytter det. Det er forkert.

Jesper Nielsen har nemlig i sit erhvervsliv arbejdet med børn og unge mennesker. Senest på Nyborg Ungdomsskole, hvor han indtil for nyligt arbejdede som kultur- og udviklingskonsulent.

22. april skrev Jesper Nielsen på sin facebookprofil, at han fratrådte stillingen på Nyborg Ungdomsskole, men som Ekstra Bladet har afsløret, sker det altså efter at den nyborggensiske  politiker har forsøgt at købe nøgenbilleder fra mindreårige piger

TV 2 Fyn har fået tilsendt billeder af samtalen mellem Chelsea Nielsen og Jesper Nielsen og har verificeret ægtheden. 

Har haft lignende sag

Tilbage i 2012 arbejdede Jesper Nielsen på Nyborg Friskole, men i september blev han ifølge TV 2 Fyns oplysninger afskediget efter at have optrådt grænseoverskridende overfor en eller flere elever.

Dengang skrev friskolen selv på sin hjemmeside, at Jesper Nielsen, havde "overtrådt skolens etiske regler for kommunikation med elever."

- Jeg forstår slet ikke, at man kan blive ansat igen og komme i byrådet, og have så meget magt, når man egentlig har gjort noget forkert, fortæller Emma Dalsbo. 

Derfor bringer vi navnet

I har jo udemærket godt vist, hvad I gjorde i situationen ved at få ham til at skrive mere. Har I ikke også snydt ham og lokket ham i en fælde?

- Det har vi sikkert, men han burde slet ikke kunne blive lokket i en fælde. Han skulle jo slet ikke have gjort det, siger Emma Dalsbo.

Må ikke ske igen

Emma Dalsbo og Chelsea Nielsen kontaktede kort efter episoden en lærer på Nyborg Ungdomsskole.  

Nu står de frem med deres historie, fordi lignende sager ikke må blive gentaget.

- Vi vil gerne have det ud, fordi andre unge skal ikke udsættes for det samme. Det er ikke nødvendigvis med Jesper, men generelt har andre unge piger svært ved at snakke om det, siger Chelsea Nielsen.

- Vi synes, det er forkert, det han har gjort. Vi vil gerne sikre os, han ikke gør det igen. Nu har han gjort det for anden gang, og hvis han kan gøre det to gange, så kan han nok også gøre den en tredje og fjerde gang, fortæller Emma Dalsbo.

Jesper Nielsen er ikke vendt tilbage på TV 2 Fyns henvendelser.