Trækker udtalelse tilbage efter treårigs død: - Vi ved ikke, hvad der er sket

Nyborg Kommune trækker udtalelse om, at en ulykke i Børnehaven Myretuen skulle være et "hændeligt uheld", tilbage.

Det bliver forsat undersøgt, hvad der skete, da en treårig dreng i Børnehaven Myreturen ved Ullerslev var ude for en alvorlig ulykke, der kostede ham livet.

Dermed kan kommunen ikke konkludere, at der var tale om et "hændeligt uheld", hvilket ellers var kommunaldirektør Marianne Stentebjergs udlægning af sagen i et interview med Fyens.dk. 

Udtalelsen er nu trukket tilbage, da kommunen ikke kan udtale sig om hændelsen.

 - Vi ved ikke, hvad der er sket. Jeg bliver nødt til at præcisere, at det er politiet, der fortæller, hvad der er sket, siger Nyborg Kommunes pressechef, Lone Mørup

Krisehjælp tilkaldt

Den treårige dreng blev onsdag hårdt kvæstet i en ulykke i børnehaven, som blev anmeldt klokken 13.39. Han blev efterfølgende bragt til Odense Universitetshospital. Torsdag afgik drengen ved døden. 

På grund af ulykken har kommunen iværksat et kriseberedskab, som skal hjælpe både ansatte, forældre og børne. 

- Kommunens psykologer er derude nu og har været der hele dagen. Alle, der er tilknyttet institutionen kan kontakte dem - også i løbet af weekenden, siger Lone Mørup.

Alle fastansatte i børneinstitutionerne er uddannet i førstehjælp og får et opdaterende kursus hver andet år.

Krisehjælpen til de involverede er på nuværende tidspunkt uden udløb, og kommunen vurderer, om der er brug for yderligere tiltag efter ulykken.