I det fynske folks tjeneste

TV 2/FYN bliver væk fra asylmøde

TV 2/FYN vælger at bakke op om Fyens Stiftstidendes beslutning om ikke at dække torsdagens orienteringsmøde fra Asylcentret i Nyborg.

I aften bliver der holdt orienteringsmøde efter en mand truede med at sprænge sig selv i luften. Men det bliver uden TV 2/FYN. Foto: Ole Holbech

I aften holder Asylcentret i Nyborg orienteringsmøde for centrets naboer efter sidste uges episode, hvor en mand truede med at sprænge sig selv i luften. Det betød, at beboerne på centret blev evakueret og dele af området blev spærret af. 

LÆS Nyborg: Asylansøger truer med at sprænge sig selv i luften

Mødet er åbent for journalister, men da det er et nabomøde, ønsker ledelsen ikke, at der bliver refereret direkte fra mødet. Interviews med ledelsen og eventuelle naboer kan ske før og efter mødet, skriver Asylcentret Holmegaard på dets hjemmeside.

TV 2/FYN oplevede i forbindelse med et borgermøde om asylcenteret i Tullebølle i juli, at ledelsen midtvejs i mødet forsøgte lave et referat forbud for den fremmødte presse.  

Under de vilkår kan TV 2/FYN ikke dække mødet på en ordentlig måde.

- Først og fremmest er pressefrihed noget, vi har hele tiden i Danmark. Ikke kun, når magthavere, politikere eller i dette tilfælde centerledere finder det passende. Derfor kan TV 2/FYN ikke imødekomme den form for absurde krav. Det er samtidig paradoksalt, at et informationsmøde for borgere åbenbart kun er forbeholdt de borgere, der har mulighed for at møde op. Folk, der er forhindret, har åbenbart ikke krav på informationer, siger Mads Boel, der er redaktionschef på TV 2/FYN. 

TV 2/FYN har talt med Sisi Eibye, der er asyldirektør i Langeland Kommune.

Hvorfor vil I ikke give dem, der ikke kan komme til mødet, muligheden for at høre, hvad der bliver sagt?

- Det er ikke vores intention. VI vil give de borgere, der er der, muligheden for at ytre sig, uden at risikere at skulle blive citeret i pressen. Og uden de selv har givet samtykke til det.